IFC speelt remise bij Baronie

tekst: Cees van Heeren

De laatste wedstrijd voor de winterstop heeft IFC één punt opgeleverd. De Ambachters speelden in Breda namelijk met 1-1 gelijk tegen Baronie. Dit was de vijfde remise in de tot nog toe 14 gespeelde wedstrijden. Met de einduitslag kon IFC na afloop best leven gezien het spelbeeld en het aantal kansen van beide ploegen. Door dit gelijke spel sluit IFC het jaar 2017 af als de nummer 12 van de hoofdklasse B.

Trainer Virgil Breetveld had in vergelijking met de laatste wedstrijd van twee weken geleden aanleiding gezien om zijn elftal op één plaats, in de punt van de aanval te wijzigen. Haris Hasanovic nam daar de plaats in van Marwin Richard. Tevens kon hij nog steeds niet over het vijftal geblesseerde spelers Nzojyibwami, Hensen, Emelina, Warner en Goossens beschikken. De wedstrijdselectie werd dan ook opnieuw aangevuld met de twee junioren El Bannasri en Kooiman.

Baronie begon met een defensieve opstelling aan de wedstrijd. Zo zaten de beide teamtopscorers Er en Richardson (3 doelpunten) op de reservebank net zoals de behendige Ariza. Wel kreeg het in de aanvangsfase twee kansen om de score te openen. Hierna nam IFC het balbezit in handen, maar kon het eigenlijk vrij weinig creëren. De beide vleugelbacks Nico Ramos en Ozan Cimen kwamen wel regelmatig op. Afstandsschoten van respectievelijk Ronnie Nouwen en Danny Slingerland stelde de Bredase doelman voor weinig problemen. Uit een corner was Damiano Vaudo nog het dichtst bij een treffer, maar zijn harde inzet verdween over het doel. De ruststand van 0-0 was dan ook niet heel onlogisch.

In de tweede helft legde de thuisclub meer aanvallende aspiraties aan de dag en kwam met een lage vallende kopbal van Dennis Peragon uit een vrije trap van Tiebosch op voorsprong 1-0. Voor deze speler overigens een morele opsteker na het overlijden van zijn oma, waarvoor mede voor aanvang van de wedstrijd een minuut stilte in acht werd genomen. Nadat IFC tevergeefs een penalty claimde na een overtreding op Achraf el Hajouti en daarna zelf goed wegkwam bij een bal op de lat van Goveia kreeg het 20 minuten voor tijd toch een terechte penalty toegekend.

Een actie van Danny Slingerland (zie foto) in het strafschopgebied werd ruw onderbroken. De aanvoerder belaste zich zelf met het nemen van de strafschop en vonniste –zoals altijd- onberispelijk. Deze treffer van de speler, die aan zijn 10e seizoen bezig is, betekende niet alleen zijn zesde competitietreffer van dit seizoen, maar was tegelijkertijd het 100ste doelpunt van IFC in zijn hoofdklasse  (70 wedstrijden) geschiedenis. Doordat beide ploegen in het restant niet meer tot scoren kwamen (IFC: Michael Potkamp over en Ozan Cimen voorlangs) eindigde de wedstrijd in een 1-1 eindstand.
Hiermee kwam dus een einde aan de reeks van drie wedstrijden zonder puntgewin voor IFC.

IFC sluit hiermee de eerste competitiehelft af op plaats 12 met een voorsprong van vier punten op de eerste ploeg in de bedreigde degradatiezone. De achterstand op de nummer drie in de stand bedraagt echter ook maar zeven punten, zodat alles nog mogelijk is.
IFC hervat op 21 januari 2018 de competitie met een thuiswedstrijd tegen EHC.
Als de veldomstandigheden het toelaten speelt het echter op dinsdag 19 december nog de derde ronde bekerwedstrijd bij de V.V. Achtmaal (4e klasse).

Baronie – IFC: 1-1 (0-0
).
54. 1-0 Dennis Peragon en 69. 1-1 Danny Slingerland.

Bijz.: Scheidsrechter S. Dröge uit Zuidlaren bijgestaan door dhr. E.J. Dietz en dhr. P. van der Zwan jr. gaf drie gele kaarten: Bouwman van IFC alsmede aan Peragon en Richardson van Baronie.

De spelers van IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Damiano Vaudo, Ronnie Nouwen, Haris Hasanovic, Perry van Eijken (80. Mohamed el Bannasri), Danny Slingerland, Michael Potkamp (77. Marwin Richard), Ozan Cimen, Achraf el Hajouti en Marco Bouwman.