TAC - IFC DSC 4911 (1)

IFC speelt TAC´90 tureluurs

TAC - IFC DSC 4911 (1)Tekst Cees van Heeren
Foto Ab Dijksman
De vorm bij IFC is nog steeds groots, was de constatering na afloop van de 8e competitiewedstrijd in Den Haag bij promovendus TAC´90. De thuisclub werd met name in de eerste 20 minuten compleet van het veld gespeeld. Uiteindelijk won IFC de wedstrijd met liefst 0-7.

TAC - IFC DSC 4891 (1)

Trainer Jack van den Berg kon in deze wedstrijd wegens een in de training opgelopen blessure niet beschikken over zijn rots in de verdediging Danny Versluis. Zijn plaats in het basisteam werd ingenomen door Frits Paap. De overige tien namen aan de aftrap waren de vertrouwde namen van de laatste weken. Ook Sven Post was overigens niet beschikbaar wegens het heugelijke feit van een gezinsuitbreiding. Voor zowel Perry van Eijken als Ufuk Akkanoglu betrof het hiermee de 45ste officiële wedstrijd ingaande het seizoen 2014-2015 voor de deze keer in het volledige zwart gestoken IFC.
Bij de thuisploeg TAC´90 werden de spelers voorafgaand aan de wedstrijd overigens geconfronteerd met de mededeling, dat trainer Raboen eerder op vrijdag jl. zijn ontslag gevraagd en gekregen had. Door een schorsing miste het team overigens ook zijn vaste doelman.
IFC begon als een stormram aan de wedstrijd op het midden in een woonwijk gelegen Haagse kunstgras. Uit de eerste aanval werd gelijk een corner geforceerd. Door aanvoerder Danny Slingerland werd deze laag voorgebracht, door een verdediger gemist en Frits Paap tikte de bal binnen 0-1. Na 10 minuten spelen was de tussenstand al 0-3. Na een goede steekbal van Perry van Eijken tekende Brian Leons voor de tweede treffer en uit een voorzet van Okan Cimen (in zijn 10e duel) kopte Yoeri Rombouts tegenvoets fraai de 0-3 binnen. In de 18e minuut was deze topscoorder de aangever en Frits Paap bracht in twee instanties het verschil al op vier doelpunten.
Hoewel IFC hierna wel en begrijpelijkerwijs wat gas terugnam leverde het spel nog wel minimaal vier 100% kansen op. Gescoord werd er echter niet meer voor de rust.

TAC - IFC DSC 4940 (1)

TAC - IFC DSC 4941 (1)

Hoewel IFC in de tweede helft wat meer tegenspel kreeg van TAC´90 viel al enkele minuten na de herstart de 0-5 via de voet van de ingevallen Murat Degermenci. Enkele minuten hierna moest onze keeper Bas van Zee, eigenlijk voor het eerst in deze wedstrijd, handelend optreden om een schot van Bektas onschadelijk te maken en een kleine tien minuten later deed hij hetzelfde bij een nieuwe poging van deze beste speler aan de kant van de thuisploeg. Natuurlijk bleef IFC ook dreigend en de inmiddels al na ruim tien minuten spelen in de eerste helft ingevallen derde doelman van TAC´90 Yasar moest zijn kwaliteiten tonen door een kanonskogel van Yoeri Rombouts over zijn veste te slaan. Een aanval opgezet door Brian Leons en een kaats van de ingevallen Gelli Koy-Kulonga terug op hem en een gekruist schot betekende wel de 0-6 voorsprong. Voor de eindstand van 0-7 zorgde Yoeri Rombouts. Een prima pass van Ufuk Akkanoglu in de voeten van Yoeri Rombouts, die omspeelde de doelman en met buitenkant rechts was de zevenklapper een feit.

TAC - IFC DSC 5001-1 (1)

In de absolute slotfase van de wedstrijd, die feitelijk dus al binnen 20 minuten beslist was, hield keeper Bas van Zee zijn mede stadsbewoners van een schamel eer reddende treffer af.
De prijs van de eerste periodetitel gaat echter helaas aan de neus van de ongeslagen Ambachters voorbij, omdat koploper Boshuizen uit Leiden ook geen steek liet vallen. IFC staat nu in ieder geval wel vast op de tweede plaats in de competitie met één puntje achterstand op de Leidenaren.
Op zondag 8 november speelt IFC thuis tegen het op de 10e plaats staande PFC uit Geervliet.
TAC´90 – IFC: 0-7 (0-4)
2. 0-1 Frits Paap, 7. 0-2 Brian Leons, 11. 0-3 Yoeri Rombouts, 18. 0-4 Frits Paap, 48. 0-5 Murat Degermenci, 64. 0-6 Brian Leons en 73. 0-7 Yoeri Rombouts.
Scheidsrechter L. van Leeuwen uit Santpoort hield in het sportieve duel de kaarten op zak.
De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Nico Ramos, Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland (46. Murat Degermenci), Frits Paap (60. Geli Koy-Kulonga), Ozan Cimen, Mike van Dongen (70. Maarten Broos), Brian Leons en Ufuk Akkanoglu.