IFC speelt tegen lijstaanvoerder Gemert

tekst: Cees van Heeren

logo_transparant_400x400Na de eerste uitoverwinning in het vorige weekend heeft het gepromoveerde IFC de volledige aansluiting gekregen bij de top van de ranglijst in de hoofdklasse. Op zondag 16 oktober wacht op het eigen sportpark een mooi thuisaffiche tegen de huidige ranglijstaanvoerder Gemert. Een tegenstander waartegen IFC in ieder geval in de laatste 20 jaar nimmer is uitgekomen.

De Tegenstander Gemert:
De VV Gemert bestaat al ruim meer dan 100 jaar, opgericht op 15 oktober 1912. De vereniging kent momenteel circa 1.400 leden en speelt al jaren in de top van het amateurvoetbal.
Ingaande het seizoen 1995-1996 komt het eerste elftal altijd minimaal uit in de hoofdklasse en zelfs twee seizoenen in de topklasse (thans derde divisie). In de laatste 10 seizoenen uitkomend in de zuidelijke hoofdklasse werd altijd een plaats in de top vijf van de eindstand bereikt.
Aan het einde van het seizoen 2009-2010 kon zelfs het algehele amateur zondag kampioenschap worden gevierd in Gemert ten nadele van de Treffers.
In het jaar 1999 werd ook de algehele amateurbeker gewonnen (2-0  tegen Appingedam) en daarna nog de supercup met 4-1 tegen HSC´21). In totaal werd ook zes maal de KNVB districtsbeker gewonnen, laatstelijk in het seizoen 2011-2012.

Vorig seizoen:

Ook vorig seizoen kwam Gemert dus uit in de hoofdklasse, waarin het op een vijfde plaats eindigde. Dit was onvoldoende om zich voor de nacompetitie om promotie naar de derde divisie te plaatsen.
In het districtsbekertoernooi werd in de derde ronde na penalty´s verloren van het in de derde divisie uitkomende JVC Cuijk.

Dit Seizoen
Na een aantal oefenwedstrijden begon Gemert net als alle andere ploegen op 21 augustus aan de competitie. Na acht gespeelde wedstrijden is de ploeg uit Noord-Brabant nog ongeslagen met vier overwinningen en vier gelijke spelen. De 16 punten en een doelsaldo van 18 doelpunten voor en 9 tegen is goed genoeg om de ranglijst aan te mogen voeren. Opvallend genoeg behaalde Gemert uit meer punten dan thuis. In uitwedstrijden werd gewonnen bij EHC (0-2), gelijkgespeeld bij DHC en gewonnen bij DOSKO (0-5) en Nuenen (1-3).

Selectie:
Dit seizoen staat voor het eerst de van OJC Rosmalen overgekomen Dennis Dekkers als trainer voor de groep.
De topscorer van de laatste twee seizoenen Thijs van Pol is vertrokken naar FC Oss.
De ervaren aanvoerder en middenvelder Mark van Dijk (oud Helmond Sport) heeft afgelopen zondag een rode kaart gekregen en is daardoor geschorst.
Topscorer is momenteel met vier competitie doelpunten de van 2e klasser Volharding overgekomen Bram Jacobs. De van UNA overgekomen aanvaller Ron Jansen is goed voor drie treffers evenals de aan zijn vierde jaar voor de zwart witten uitkomende Jasper Lalisang.

Historie:
IFC en Gemert ontmoeten elkaar zondag voor de eerste keer. Er is dus nog geen historische balans.

Waar te zien:
IFC zal zijn goede (thuis)vorm ongetwijfeld willen voortzetten en een positief resultaat willen behalen om zodoende zich te handhaven in het linker rijtje. Gemert zal er zelf ook voor gaan om hun ongeslagen status en koppositie te handhaven. Het belooft dan ook een spannende wedstrijd te worden met hopelijk veel steun van supporters!
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidsrechter Y. Horst start om 14.00 uur.

Tot Ziens!