IFC speelt uit bij Alphense Boys

Het de laatste twee wedstrijden gewonnen hebbende IFC kan voor de zesde competitiewedstrijd dus met enig vertrouwen afreizen naar Alphen aan den Rijn om bij het plaatselijke Alphense Boys te trachten wederom een goed resultaat te boeken en daarmee de weg omhoog in te blijven slaan.
De tegenstander Alphense Boys:
Alphense Boys met ruim 1.000 spelende leden en opgericht op 1 juni 1930 is wellicht de grootste sportvereniging binnen de gemeente Alphen aan den Rijn.

Ingaande het seizoen 1982/1983 komt het eerste zondag team altijd minimaal in de tweede klasse uit.
Ook heeft de vereniging een zeer grote en bloeiende jeugdafdeling met liefst 28 jongens en meisjes juniorenteams. Waarbij de selectieteams op heel hoog niveau spelen. Zo komt de jo19-1 uit in de eerste divisie met 10 teams van BVO´s. Ook het jo17-1 team speelt eerste divisie. Het jo15-1 team spelt komt zelfs uit in de ere divisie (laag) met louter teams van bvo´s zoals Heereveen en Twente als tegenstanders.

Vorig seizoen:
Vorig seizoen kwam Alphense Boys voor het 2e seizoen achter elkaar uit in de hoofdklasse A.
Daarin eindigde het na 30 wedstrijden met 47 punten op de 7e plaats in de eindstand.

Huidig seizoen:
Ook Alphense Boys speelde vijf competitiewedstrijden. Thuis verloren ze van Unitas (1-2) en speelden ze gelijk tegen Minor (2-2). In de uitwedstrijden werd gewonnen bij Leonidas, maar verloren in Limburg bij zowel Groene Ster als Meerssen.
De zodoende behaalde vier punten met een doelsaldo van 10 voor en 11 tegen is goed voor de 11e plaats in de stand.

Selectie:
De selectie van Alphense Boys staat dit seizoen onder de leiding van de van FC Rijnvogels overgekomen hoofdtrainer Hein van Heek en bestaat dit seizoen uit 21 spelers.
In de overschrijvingsperiode kwamen in ieder geval drie nieuwe spelers, waarvan de van Aalsmeer overgekomen Martins in ieder geval de laatste twee wedstrijden een basisplaats had. De ervaren spits Krop scoorde vorig seizoen 15 competitietreffers en is nu al goed voor vier van hun doelpunten. Ook alle andere doelpuntenmakers van dit seizoen kwamen vorig seizoen uit voor het team.

Historie:
Doordat Alphense Boys speelt in district West 2 is de historische competitie balans beperkt tot het seizoen 2010-2011. Het allereerste seizoen van IFC toen in de hoofdklasse. Beide wedstrijden werden destijds door Alphense Boys gewonnen (3-4 en 3-2).
Daarna troffen beide teams elkaar nog in de voorbereiding op het seizoen 2016-2017 in Hendrik Ido Ambacht, die IFC met 2-1 won.

Waar te zien:
IFC zal zondag uiteraard proberen de gestarte reeks van overwinningen uit te breiden. Thuisploeg Alphense Boys kan de punten echter ook goed gebruiken en zou ook graag de eerste thuisoverwinning willen boeken.
Wie wil komen kijken is zondagmiddag om 14.00 uur van harte welkom op Sportpark de Bijlen in 2406 LD Alphen aan den Rijn aan de Sportlaan 4. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter D. Karacaoglan.
Tot Ziens!

Tekst: Cees van Heeren