loo

IFC speelt voor de 3e bekerronde in Oosterhout

looIn oktober jl. plaatste IFC zich door een prachtige overwinning op hoofdklasser Baronie voor de derde KNVB bekerronde district Zuid 1. In de strijd om de laatste 32 in dit toernooi te bereiken moet IFC in Oosterhout uitkomen tegen het in de derde klasse zondag uitkomende vv Oosterhout.

De tegenstander Oosterhout
De vereniging is eigenlijk pas ontstaan in 2001 als gevolg van een fusie tussen BVC´54 en WVO (Wapen van Oosterhout). Deze laatste vereniging dateert van 25 juni 1927, welke datum ook als oprichtingsdatum van de VV Oosterhout wordt aangehouden.
Na de genoemde fusie kwam het eerste elftal meestal uit op het tweede klasse niveau. Aan het einde van het vorige seizoen volgde na een 11e plaats in de eindstand een nacompetitie. Hierin was BSC over twee wedstrijden bezien de winnaar en volgde voor Oosterhout de degradatie naar de derde klasse.

Dit Seizoen
Net als alle andere ploegen is Oosterhout het officiële seizoen gestart met bekerwedstrijden. In de poulefase werd er bij Meerkerk met 2-1 en thuis met 4-2 van SC Everstein gewonnen. Ondanks een 2-3 verlies tegen Woudrichem was dit voldoende om verder te bekeren. In de tweede ronde in oktober moest er in Putte bij de Grenswachters aangetreden worden. Oosterhout vond tot viermaal toe een gat in de defensie en zegevierde uiteindelijk met 2-4.
In de derde klasse B competitie staat Oosterhout na 10 wedstrijden op de vierde plaats met 17 punten (5x winst, 2x gelijk en 3x verloren) met een doelsaldo van 20 voor en 14 tegen.

Selectie:
Voor dit seizoen is als nieuwe trainer aangetrokken Leon Hutten, die overkwam van Longa. In het verleden was hij actief als jeugdtrainer bij Kozakken Boys. Hij is tevens eigenaar van een voetbalschool. Maar hij is ook een profvoetballer geweest met meer dan 400 wedstrijden gespeeld in het betaalde voetbal, bijna volledig voor RKC Waalwijk.
De bekendste voetballer van Oosterhout is ongetwijfeld Stijn Biemans. Deze inmiddels 29 jarige speler kwam in het recente verleden twee seizoenen (2011-2012 en 2012-2013) uit voor IFC. Hij is tevens de huidige teamtopscorer met 7 competitie doelpunten.

Historie:
De historie tussen Oosterhout en IFC is beperkt. Zo ver is na te gaan hebben beide teams gedurende twee seizoenen elkaar in de competitie (2e klasse E) getroffen. Op 16 september 2007 won IFC in Oosterhout met 2-4. In het seizoen daarna op 5 april 2009 verloor IFC echter de wedstrijd met 1-0.

Waar te zien:
IFC zal de eerste competitienederlaag van afgelopen zondag uiteraard zo snel mogelijk willen vergeten door gelijk een goed resultaat in de beker neer te zetten. Uiteraard zal Oosterhout zich niet zomaar gewonnen willen geven. Aangezien IFC twee klassen hoger voetbalt, worden zij als favoriet voor de wedstrijd gezien. Maar zoals altijd op papier worden weinig wedstrijden gewonnen. Op het veld moet dit gebeuren. De steun van supporters is daarom altijd welkom. Kom uw favorieten aanmoedigen.
De wedstrijd op Sportpark Contreie aan de Weststadsweg 1 te 4906 MK Oosterhout onder leiding van scheidrechter J.H. Tempelaar start om 14.30 uur.

Tot Ziens!