IFC speelt voor het eerst tegen EHC/Heuts

EHC_Hoensbroek_NoradAfgelopen zondag heeft IFC zijn eerste punt behaald in de hoofdklasse. Hiermee is IFC geklommen naar de gedeelde 10e plaats na twee wedstrijden. Zondag mag de ploeg van trainer Jack van den Berg, op eigen veld tegen EHC/Heuts proberen het puntentotaal te verhogen. De huidige gedeelde nummer 14 in de hoofdklasse B. De puntverschillen zijn uiteraard nog miniem.
Het leuke van deze competitie is dat IFC diverse oude bekenden treft, maar ook volledig nieuwe tegenstanders ontmoet. EHC/Heuts is weer zo´n compleet nieuwe tegenstander. Zaterdag wacht dus een eerste confrontatie met deze Limburgse vereniging uit Hoensbroek.

De Tegenstander EHC/Heuts:
In 1964 is de fusievereniging Emma Hoensbroek Combinatie ontstaan, een fusie tussen Sportclub Emma en SV Hoensbroek beide uit de toenmalige gemeente Hoensbroek. Tegenwoordig deel uitmakend van de gemeente Heerlen. In de jaren 1979 en 1985 werd het team kampioen in de hoofdklasse het toenmalige hoogste niveau op amateurgebied. Ook won de vereniging met zijn eerste elftal in het verleden (1991 en 1997) tot twee keer toe de KNVB districtsbeker van Zuid 2. Eigenlijk behoort de vereniging al jaren tot de top van het Limburgse amateurvoetbal. In de afgelopen 22 seizoenen kwam het team namelijk afwisselend uit in de hoofdklasse of in de eerste klasse, beiden namelijk elf keer. Laatstelijk promoveerde het vlaggenschip aan het einde van het seizoen 2014/2015 weer na de hoofdklasse.
Enkele bekende oud (jeugd) spelers zijn Fernando Ricksen en de oud-Ajax speler Ole Tobiasen is ook na zijn actieve carrière nog 1,5 jaar hoofdtrainer geweest.
EHC heeft momenteel ongeveer 20 teams, die in KNVB verband uitkomen.

Vorig seizoen:
In het eerste jaar na de laatste promotie presteerde het team voortreffelijk. De competitie in de hoofdklasse B werd afgesloten met 51 punten en dit betekende een derde plaats in de eindstand. Hierdoor kon men aantreden in de promotiewedstijden naar de derde divisie. Daarin bleek Quick´20 uit Oldenzaal in de tweekamp ruim een maat te groot met uitslagen van 0-1 en 2-6.

Dit Seizoen
Na een groot aantal oefenwedstrijden begon EHC op 21 augustus de competitie met een 1-0 nederlaag in Delft bij DHC. Afgelopen zondag 28 augustus kende de eerste thuiswedstrijd ook geen succes. Gemert ging namelijk met een 0-2 overwinning terug naar Noord-Brabant. Zoals op hun eigen website staat vermeld heeft de ploeg de vroege competitiestart verslapen.
Immers met nul punten en nog geen doelpunt gemaakt staat ze na natuurlijk pas twee wedstrijden op de gedeelde 14e en laatste plaats.

Selectie:
Trainer Paul Meulenberg, aan zijn derde seizoen bezig in Hoensbroek, zag in de overschrijvingsperiode een viertal potentiele basisspelers vertrekken. Naast diverse uit de jeugd overgekomen spelers kon hij ook een vijftal nieuwe spelers verwelkomen. Hiervan is wellicht de van de beloften van Roda JC overgekomen 20 jarige Patrick Maenen de bekendste.
Zeer recent heeft de trainer nog twee versterkingen mogen begroeten. Van Fortuna Sittard kwam verdediger Dennis Dengering en van KVV Vorsselaar in België de Bosniër Emil Miljkovic.

Historie:
EHC en IFC kwamen elkaar nog nooit tegen in een (na)competitiewedstrijd. Er is dus nog geen historische balans.

Waar te zien:
IFC zal na het eerste puntgewin uiteraard voor de eerste driepunter willen gaan. Tegenstander EHC zal echter van hun hatelijke nul af willen komen. De steun van supporters is dus gewenst!
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidrechter L. van Leeuwen start om 14.00 uur.

Tot Ziens!