IFC speelt voor het eerst tegen Groene Ster

groenester-logoAfgelopen zondag leed IFC zijn tweede thuisnederlaag van het seizoen en staat mede daardoor inmiddels in de middenmoot geklasseerd. Zondag mag de ploeg van trainer Jack van den Berg, op eigen veld tegen Groene Ster proberen het puntentotaal te verhogen. De huidige nummer 14 in de hoofdklasse B met negen punten achterstand op de Ambachters. Ook Groene Ster is weer een compleet nieuwe tegenstander. Zaterdag wacht dus een eerste confrontatie met deze Limburgse vereniging uit Heerlerheide. Opmerkelijk is, dat de Linburgers thans zowel de minste doelpunten van alle 16 clubs hebben gemaakt, maar ook de meeste tegentreffers hebben moeten slikken.

De tegenstander RKSV Groene ter:
Op 2 november 1926 is Groene Ster opgericht in Heerlerheide, tegenwoordig deel uitmakend van de gemeente Heerlen. Een van de mooiste successen in de clubhistorie was in het jaar 2009 toen de KNVB districtsbeker Zuid 2 werd gewonnen van JVC Cuijk. Eigenlijk behoort de vereniging al jaren tot de top van het Limburgse amateurvoetbal. Immers dit seizoen komen ze voor het 9e seizoen uit in de hoofdklasse. Met ingang van het seizoen 2011-2012 overigens onafgebroken. De hoogste eindklassering in al die jaren was de zevende plaats.

Vorig seizoen:

Ook vorig seizoen kwam Groene Ster dus uit in de hoofdklasse, waarin 31 punten werden behaald en de 11e plaats de eindklassering was met een doelsaldo van 30 voor en 38 tegen.

Dit Seizoen
Ook het huidige seizoen is vooralsnog geen topseizoen. Immers tot op heden werden er maar 10 punten behaald, werd er 9x gescoord en kreeg men 27 tegendoelpunten te verwerken. Dit resulteert in een 14e plaats. Opmerkelijk is, dat alle punten op het eigen veld werden behaald.
In hun bekertoernooi wonnen zij in de derde ronde met 1-6 bij derde klasser Heksenberg. In de vierde ronde spelen zij later in de maand december tegen de Lindenheuvel-Heidebloem combinatie.
Selectie:
Trainer Ed Hendriks is aan zijn negende seizoen als hoofdtrainer bezig bij de Heerlenaren, dit overigens verdeelt over een drietal periodes. De meest gelouterde speler is ongetwijfeld middenvelder Maikal van Kesteren. Hij speelde namelijk al meer dan 300 wedstrijden in het eerste elftal. Hij is dit seizoen één van de twee spelers met 3 competitie doelpunten achter zijn naam. De andere is de van Heidebloem overgekomen Ricardo Geurts.

Historie:

Groene Ster en IFC kwamen elkaar nog nooit tegen in een (na)competitiewedstrijd. Er is dus nog geen historische balans.

Waar te zien:
IFC met een voltallige selectie zal uiteraard weer eens een drie puntengewin willen smaken en daarmee verder afstand willen nemen van de vier onderste plaatsen van de competitie. Tegenstander Groene Ster, wil zelf natuurlijk wel af van de plaats waar ze nu staan en zal ok dolgraag in een uitwedstrijd wel eens één of meer punten willen behalen. De steun van supporters is dus gewenst!
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidrechter D.H. de Vries start zondag 4 december om 14.00 uur.

Tot Ziens!