IFC speelt voor het eerst tegen Juliana´31

tekst Cees van Heeren

In de tweede competitieronde reist IFC naar Malden in Gelderland om voor het eerst in de geschiedenis te spelen tegen Juliana´31. Dit is niet alleen wederom een compleet onbekende tegenstander, maar ook net als vorige week weer een ploeg die gedegradeerd is uit de derde divisie.

IFC speelde afgelopen zondag op het eigen veld sterk en behaalde een verdiend gelijkspel tegen het ook uit de derde divisie gedegradeerde UDI´19. Juliana´31 is één van de zes ploegen, die de eerste competitieronde winnend wist af te sluiten.

De Tegenstander SV Juliana´31:
De SV Juliana´31 uit Malden is op 6 augustus 1931 opgericht en heeft momenteel 52 teams die in KNVB verband uitkomen. Het eerste team van de vereniging gaat aan zijn 7e seizoen in de hoofdklasse beginnen. Eigenlijk is het deze eeuw crescendo gegaan op sportief vlak met hun eerste elftal. In 2002 kon het kampioenschap in de vierde klasse gevierd worden. In 2006 werd via de nacompetitie promotie naar de tweede klasse afgedwongen. Hierna volgde in 2008 al het kampioenschap in deze tweede klasse en direct gevolgd in 2009 door het kampioenschap in de eerste klasse.
Zelfs promoveerde men daarna tot twee keer toe naar de Topklasse/3e divisie. Dit niveau bleek echter toch net iets te hoog. Door beide keren op de 15e plaats te eindigen volgde direct de degradatie weer naar de hoofdklasse.

Vorig seizoen:

Het vorige seizoen speelde de club uit Malden in de derde divisie zondag. In de 34 gespeelde wedstrijden werden 34 punten behaald en dat betekende de 15e plaats in de eindstand alsmede play-offs spelen voor 2 plaatsen in de derde divisie. In de eerste nacompetitieronde daarvoor bleek De Meern (3-2, 1-4) te sterk.

Dit seizoen
Net als alle andere ploegen heeft Juliana´31 oefenwedstrijden gespeeld. Van competitietegenstander Woezik werd daarin met 2-3 verloren en van het naar de 3e divisie gepromoveerde Blauw Geel´38 met 0-3. Van zowel de amateurs van NEC als van Jong Achilles´29 werd dan weer gewonnen. Afgelopen week werd tot slot met een combinatieteam verloren van het in de tweede klasse uitkomende Orion.
Veel belangrijker dan de uitslagen in deze oefenpotjes was de winst in de eerste competitieronde van 2-3 bij BVC´12 in Beek Ubbergen.

Selectie:
Trainer Remko Bicentini is de nieuwe hoofdtrainer dit seizoen en hij kan beschikken over een selectie van 20 man. Hij is zelf afkomstig van AWC uit Andijk, alwaar hij vijf jaar werkzaam was. Wellicht de meest bekende speler van de ploeg uit Malden is Daniel van Straaten, die 39 wedstrijden in de eerste divisie speelde voor Achilles´29. Hij was ook goed voor 2 doelpunten in de winst van vorige zondag.
De andere doelpuntenmaker in die wedstrijd was Daley Hoogakker, die voor het vijfde seizoen deel uitmaakt van de selectie.

Historie:
Voor zover te achterhalen troffen Juliana´31 en IFC elkaar nog nooit. Er is dus geen historische balans.

Waar te zien:
Zondag 10 september zal de thuisploeg Juliana´31 zich ongetwijfeld goed willen presenteren aan zijn eigen publiek. IFC aan de andere kant zal willen proberen de eerste driepunter van het seizoen en daarmee zijn 15e overwinning ooit in de hoofdklasse te pakken. Wij kunnen dus op het kunstgras in Malden een spannende wedstrijd verwachten.
De wedstrijd met na afloop een drive-in discotheek op Sportpark de Broeklanden aan de Broekkant 39 te 6581 AC Malden onder leiding van scheidrechter M.J. Kok start om 14.00 uur.

Tot Ziens!