IFC speelt voor het eerst tegen SV Meerssen

tekst Cees van Heeren

Voorafgaand aan IFC – SV Meersen wordt er een voorwedstrijd gespeeld tussen JO8-1 tegen JO9-4

Pupil van de week is Marco Raaphorst

In de twee laatste gespeelde uitwedstrijden bij respectievelijk BVC´12 en Vlissingen werden door IFC in totaal vier punten behaald. De marge van drie punten naar het onder de nacompetitiestreep bivakkerende Juliana´31 is in stand gebleven voor IFC, maar nog niet geruststellend. Hierbij moet wel opgetekend worden, dat alle ploegen onder de streep wel twee of drie wedstrijden meer hebben afgewerkt dan de Ambachters. Deze zondag 15 april speelt IFC weer een thuiswedstrijd en wel tegen de SV Meerssen, een tegenstander waartegen nog nooit is aangetreden en die een uitgebreide historie heeft in de zondag hoofdklasse.

De tegenstander SV Meerssen:
De SV Meerssen is op 18 maart 1918 opgericht en heeft afgelopen maand derhalve zijn 100 jarig bestaan kunnen vieren. De vereniging beschikt over drie velden en heeft momenteel onder andere 4 seniorenteams die in KNVB verband uitkomen.
Zoals geschreven heeft Meerssen een uitgebreide historie in de hoofdklasse. Gedurende de seizoenen 1989 tot en met 2012 kwam het eerste elftal namelijk onafgebroken uit in de zondag hoofdklasse. Ook werd men daarin twee keer afdelingskampioen (in 1994 en 2003). In het districtsbekertoernooi van Zuid 2 was er drie keer succes met bekerwinst. De laatste keer in 2007.
In mei 2012 volgde de degradatie naar de eerste klasse. Het vorige seizoen speelde de club uit Meerssen voor het vijfde achtereenvolgende seizoen in de eerste klasse D en deze keer met veel succes. Het kampioenschap werd behaald met 59 punten uit 26 wedstrijden en een voorsprong van liefst negen punten op de nummer twee Susteren.
Dit seizoen:
In het bekertoernooi van Zuid 2 werd in de tweede ronde Voerendaal (4-0) en in de derde ronde Schaesberg (8-0) uitgeschakeld. In februari jl. werd echter in de vierde ronde op eigen veld met 0-2 verloren van competitie tegenstander Groene Ster.
Van de drie ploegen uit de provincie Zuid-Limburg is Meerssen wel de hoogst geklasseerde in de hoofdklasse. De door hen 22 gespeelde wedstrijden leverde elf overwinningen en twee gelijke spelen op. De zodoende behaalde 35 wedstrijdpunten zijn daarmee goed voor de 7e plaats in de stand. Meerssen won vier uitwedstrijden (Vlissingen, Baronie, Groene Ster en Woezik) en speelde gelijk bij de koploper OSS 1920 maar verloor ook zes uitwedstrijden. De laatste uitoverwinning dateert overigens van eind november. Het doelsaldo met 43 doelpunten voor en 33 tegen is positief.
Trainer Paul Meulenberg is afkomstig van EHC en aan zijn eerste seizoen bij de club bezig. De meest bekende oud speler van de ploeg is ongetwijfeld Bert van Marwijk. Topscorer van het team is spits Jordie van der Schoot met 16 treffers. Net als veel spelers, speelt hij al langere tijd voor deze vereniging.

Historie:
Beide ploegen troffen elkaar nog nooit. Er is dus geen historische balans. Eigenlijk had de uitwedstrijd in Limburg wel al in december 2017 moeten plaatsvinden doch kon toen wegens de veldomstandigheden geen doorgang vinden.

Van de andere velden:
Hierbij focussen wij ons op de ploegen in het rechterrijtje. Het op de laatste plaats staande Woezik dient bij het twee plaatsen hoger staande en mede provinciegenoot BVC´12 aan te treden, waarvan het thuis al met 0-3 verloor. Het weggezakte EHC mag thuis tegen Vlissingen proberen het eerste puntgewin in 2018 te behalen. Het net onder de streep staande Juliana´31 ontvangt middenmoter Nuenen, dat de uitwedstrijd met 0-2 won. De nummer drie Goes ontvangt het net boven de streep staande Baronie. Tot slot ontvangt de ongeslagen koploper OSS 1920 het op de 11e plaats staande Groene Ster.

Waar te zien:
Bij IFC is Perry van Eijken na zijn schorsing van vorige week weer inzetbaar, maar ontbreekt nu wegens een vijfde gele kaart Marco Bouwman.
Zowel IFC als Meerssen hebben nog punten nodig om zich ook volgend seizoen van hoofdklasse voetbal te kunnen verzekeren.
Wij kunnen dus een spannende wedstrijd verwachten.
De wedstrijd op Sportpark Schildman onder leiding van scheidrechter M. A. te Hennepe uit Alphen aan den Rijn start om 14.00 uur.

Tot Ziens!