IFC staat voor een uitdaging bij de Baronnen

tekst Cees van Heeren

Na het eerste blok aan wedstrijden in de zondag hoofdklasse B vindt IFC zich na zeven gespeelde wedstrijden met daarin vier gewonnen en drie verloren wedstrijden terug op de prima vierde plaats in de rangschikking. De laatste twee wedstrijden werden daarbij echter helaas verloren. Na een vrij weekend gaat het tweede blok wedstrijden voor IFC beginnen met een uitwedstrijd in Breda bij de Baronnen van Baronie.
Tegenstander Baronie staat op de vijfde plaats in de stand en is derhalve zeker geen eenvoudige opgave, maar wel een mooie uitdaging om punt(en)gewin te behalen.

logoDe tegenstander Baronie:
Op 4 juli 1926 ontstond de vereniging onder de naam Vitesse. Na een fusie in 1929 werd de naam Baronie gekozen. Ingaande 1954 tot de sanering in 1971 kwam de vereniging uit in het betaalde profvoetbal. Thans komt de ploeg voor het 28e seizoen in totaal uit in de zondag hoofdklasse.

Dit seizoen:
In het vorige seizoen eindigde de ploeg uit Breda op de vierde plaats in de eindstand met 56 punten en greep daarbij net naast de nacompetitieplaatsen voor promotie naar de derde divisie.
In de huidige competitie staat Baronie dus op de vijfde plaats. In hun zeven gespeelde wedstrijden werden ook 12 punten behaald door middel van 3 overwinningen en 3 gelijke spelen. In de 4 gespeelde thuiswedstrijden werd niet verloren: Meerssen (1-0), Juliana (2-0) en Silvolde (4-2) vertrokken met lege handen vanuit Breda. Alleen huidige koploper Halsteren wist tot een gelijkspel (1-1) te komen. Verder werd alleen in de laatst gespeelde wedstrijd bij de nummer twee in de stand Unitas verloren. Met slechts zes tegendoelpunten hebben ze samen met Juliana ´31 de minst gepasseerde verdediging.

Selectie:
Voor het vierde achtereenvolgende seizoen staat trainer Jurriaan van Poelje aan het roer. Dit seizoen kan hij beschikken over een selectie van zo´n 21 man. Aanvoerder en centrale verdediger Jamie Kankan komt al tien seizoenen uit voor de ploeg. De van NAC overgekomen van Butselaar heeft in het doel van Oorschot verdreven. Aanvaller Jorik Mijnhijmer (vorig seizoen goed voor 16 doelpunten) is de vereniging trouw gebleven en momenteel weer teamtopscorer met vier treffers.

Historie:
De historie tussen IFC en Baronie is beperkt. Zo ver is na te gaan hebben de teams elkaar alleen in de twee laatste seizoenen in de competitie getroffen. In december 2017 was de uitslag in Breda een 1-1 gelijkspel. Uit een penalty scoorde Danny Slingerland toen de gelijkmaker.
Vorig seizoen, in januari jl., kreeg IFC een pak rammel van de Baronnen en mede door vier doelpunten van Mohammad werd de eindstand van 6-1 bereikt. Het doelpunt van IFC was daarbij van Everon Pisas. De historie spreekt dus duidelijk in het voordeel van de thuisploeg, maar niet op papier, maar zondag op het veld zal het moeten gebeuren.

Waar te zien:
Beide ploegen zullen moeten winnen om de aansluiting met de nummer één en twee enigszins te behouden. De achterstand bedraagt immers nu al vijf punten. Het ambitieuze Baronie schrijft dan ook: alleen de volle winst telt voor Baronie. Uiteraard zal IFC ook willen winnen, maar een gelijkspel zal zeker op voorhand op verwelkomd worden. De steun van supporters is daarom welkom. De wedstrijd op Sportpark De Blauwe Kei aan de Blauwe Kei 1a te 4834 AW Breda staat onder leiding van Dhr. M.M.G.A. (Marijn) Pijnenburg uit Udenhout. Aanvang van de wedstrijd is om 14.30 uur.

Tot Ziens!