AFGELAST IFC staat voor uitwedstrijd bij Silvolde

Tekst Cees van Heeren

Na drie achtereenvolgende overwinningen in 2020 is IFC gestegen naar de vierde plaats in de rangschikking. Nog nooit in de hoofdklasse won IFC echter vier wedstrijden achter elkaar. Gezien de weersvoorspellingen voor zondag (veel regen en storm) en de wetenschap, dat de wedstrijd op natuurgras gespeeld gaat worden, is het op voorhand overigens niet te zeggen of de wedstrijd bij Silvolde ook daadwerkelijk doorgang gaat vinden.

De Tegenstander SC Silvolde:
Op 1 mei 1915 is de Sportclub Silvolde opgericht. Ze komen uit het gelijknamige dorp (van nog geen 6.000 inwoners) in de provincie Gelderland, dat tegenwoordig deel uitmaakt van de gemeente Oude IJsselstreek. Silvolde heeft momenteel 5 seniorenteams die in KNVB verband uitkomen. In het begin van deze eeuw kwam het eerste elftal nog uit in de kelderklasse. De viering van het 100 jarig bestaan werd in 2015 opgeluisterd met de promotie naar de hoofdklasse via de nacompetitie. In de afgelopen vier seizoenen eindigde Silvolde 1 achtereenvolgend op de 4e, 5e, 3e en 7e plaats.

Dit seizoen:
Het eerste elftal komt dit seizoen derhalve voor het 5e seizoen in de hoofdklasse uit.
In de districtsbeker van Oost werden ze in de eerste ko-ronde na penalty´s uitgeschakeld door TVC´28 (1e klasse).

Archief foto 2019

In de Achterhoek Cup werd gewonnen van VIOD en Dieren. Voor een plaats in de kwartfinale moeten ze later in deze maand spelen bij FC Bergh (4e klasse).
In de competitie staat de ploeg van trainer Dennis van Beukering na 17 wedstrijden op de 10e plaats met 20 punten en een doelsaldo van 19 voor en 26 tegen. Er werd 5 keer gewonnen en 5 keer gelijkgespeeld. In de 8 gespeelde thuiswedstrijden zijn 12 punten behaald. Gewonnen werd er van Halsteren, Longa´30 en Nuenen. Gelijkgespeeld tegen RKZVC, Unitas en Meerssen. Van zowel Juliana´31 als OJC Rosmalen werd er echter verloren.
In de 2e periode staat de ploeg met 7 punten na 7 wedstrijden momenteel 11e.
Teamtopscorer is Wout Blasman met 7 doelpunten, maar zijn laatste doelpunt was wel begin november. Verdediger Hakvoort liep afgelopen zondag een wedstrijd schorsing op.

Eerste duel:
Op 3 november 2019 troffen beide ploegen elkaar in H.I. Ambacht. Na een 2-0 ruststand won IFC met 5-1. De Ambachtse doelpunten kwamen toen van Everon Pisas en Yoeri Rombouts beiden 2x alsmede van Hermon Tekleab. Wout Blasman zorgde voor de eretreffer.

Waar te zien:
Zal IFC voor het eerst in zijn hoofdklassegeschiedenis voor de vierde keer achter elkaar een competitiewedstrijd winnen? Silvolde, dat slechts twee punten boven de nacompetitiestreep staat, zal op het eigen natuurgras ook een positief resultaat willen boeken. Spanning verzekerd en niet alleen of de wedstrijd ook daadwerkelijk door kan gaan.
De wedstrijd op Sportpark de Munsterman aan de Munstermanstraat 2 te 7064 KA Silvolde staat gepland voor zondag 9 februari om 14.00 uur onder leiding van scheidrechter M.S. Tjong A Hong uit Purmerend.

Tot Ziens!