IFC start bekercompetitie bij De Alblas

Na een goede voorbereiding in de maand augustus 2021 met gewonnen oefenwedstrijden tegen ZBVH, Papendrecht, Bolnes en Dosko start IFC het tweede blok in de voorbereiding op de competitie met een drietal bekerpoule wedstrijden.
De start van de bekerpoule start zaterdag bij en tegen De Alblas in Alblasserdam.

De Tegenstander De Alblas:
In 1953 is vv De Alblas opgericht.
De laatste keer, dat hun vlaggenschip een kampioenschap kon vieren was in 2007 met promotie naar de tweede klasse. Dit optreden duurde slechts één jaar en nadien komt het elftal steevast uit in de derde klasse. Dit seizoen in de derde klasse C van Zuid 1. In de seizoenen 2016/2017 en 2018/2019 wist men met een vierde plaats in de eindrangschikking nacompetitie te bereiken. Eerst bleek daarin GDC en een jaar later Hardinxveld te sterk.
De vereniging uit Alblasserdam heeft 7 mannen seniorenteams en zo´n 30 andere teams, die in competitieverband uitkomen.

Dit seizoen:
Naast twee spelers die stopten zag De Alblas zijn selectie met vijf spelers versterkt worden. Jeroen Muilwijk (Oranje Wit), David Mubedi (Alblasserdam), Patrick Zoutewelle (Gravendeel), David Tshibanda en Jesse Steegwijk (Sliedrecht) zijn de nieuwe spelers.
De ploeg van trainer Maarten van Gastelen kende qua uitslagen goede oefenwedstrijden met overwinningen op Groote Lindt, De Zwerver en Dubbeldam en een gelijkspel tegen DFC.

Historie:
In de seizoenen 2016/2017 t/m 2018/2019 troffen beide teams elkaar in de 3e klasse competitie. Waar IFC in zijn thuiswedstrijden ongeslagen bleef (2x winst, 1x gelijk) bleven de drie punten in de wedstrijden in Alblasserdam telkens bij De Alblas achter.

Waar te zien:
Beide ploegen zullen hun goede voorbereiding een vervolg willen geven in de eerste bekerwedstrijd. De wedstrijd De Alblas tegen IFC start op zaterdag 4 september om 15.00 uur op Sportpark Souburgh aan de Bas Verhoevenweg 6 te 2952 BV Alblasserdam.

Tot Ziens!