IFC start competitie thuis tegen OJC Rosmalen

IFC heeft een goede voorbereiding achter de rug, maar nu gaat de competitie echt beginnen.
Net als in het vorige afgebroken seizoen mag IFC de hoofdklasse starten met een thuiswedstrijd.
De tegenstander is deze keer OJC Rosmalen.

De Tegenstander OJC Rosmalen:
In 1947 is de fusievereniging Ontspanning door inspanning Juliana Combinatie Rosmalen (OJC Rosmalen ontstaan, een fusie tussen ODI uit Rosmalen en Juliana uit het naburige Hintham.
De laatste keer, dat het vlaggenschip een kampioenschap kon vieren was in 2014 met promotie naar de topklasse/derde divisie. Vijf seizoenen lang kwam men uit op dit niveau. Na de degradatie kwam men vorig seizoen voor het eerst weer uit in de hoofdklasse.
De vereniging uit Rosmalen is een grote vereniging. Zo heeft het 14 mannen seniorenteams en 11 meisjesteams, die in competitieverband uitkomen.

Vorig seizoen:

In het afgebroken seizoen 19-20 in de hoofdklasse werd er met 30 punten de 7e plaats ingenomen.

Dit seizoen:
Ook dit seizoen is er bij OJC Rosmalen weer sprake van een ware volksverhuizing. Liefst 18 spelers vertrokken uit de selectie, waaronder Chraou en Zaimi (beiden Unitas) en Huijgens (Roda Boys). Deze drie spelers scoorden gezamenlijk afgelopen seizoen 23 van de 36 competitie doelpunten.
Aan de andere kant vonden 11 spelers van buiten de weg naar Rosmalen, waaronder het drietal Beisel, Hellstern en Van Aanholt van Blauw Geel´38. Verder kwamen o.a. Hijman van Jong FC Den Bosch, Jansen van De Treffers en Geerts van OSS´20. De selectie bestaat uit circa 24 spelers incl. keepers. De Brabantse ploeg speelde in de voorbereiding op de competitie liefst zeven oefenwedstrijden. Het won daarin alleen de laatste wedstrijd van zaterdag hoofdklasser Rijsoord met 3-1. Tegen UNA werd gelijkgespeeld en van Noordwijk (1-3), Achilles Veen (2-4), ASWH (1-3), FC Den Bosch o21 (0-2) en SC Feyenoord (1-4) werd verloren.

Historie:
Op 15 september 2019 troffen beide teams elkaar voor het eerst in competitieverband ook op Sportpark Schildman. Door doelpunten van Hermon Tekleab, Marco Bouwman, Yoeri Rombouts alsmede van Danny Slingerland en tegentreffers van vd Sande en vd Boogaard won IFC met 4-2.
Eind januari 2020 werd de onderlinge wedstrijd in Rosmalen opnieuw gewonnen door IFC en wel met 0-3 door treffers van Everon Pisas 2x en Yoeri Rombouts.

Waar te zien:
Zal IFC de goede voorbereiding een vervolg geven en voor de derde keer tegen deze tegenstander de drie punten pakken? De eerste hoofdklasse wedstrijd van dit seizoen op Sportpark Schildman, start zondag 6 september om 14.00 uur onder leiding van scheidsrechter Mitchel Krop uit Alkmaar.

Tot Ziens!