IFC start de competitie uit bij Internos

IFC heeft een heel goede voorbereiding achter de rug met ook drie (zeer ruime) overwinningen in de bekerpoule, maar nu gaat het seizoen met de competitie echt beginnen.
De Ambachters mogen in de derde klasse starten met een uitwedstrijd bij Internos.

De Tegenstander R.K.V.V. Internos:
De van oorsprong Rooms Katholieke Voetbal Vereniging Internos afkomstig uit Etten-Leur in de provincie Noord-Brabant is op 16 juni 1928 opgericht.
Van oudsher kwam het eerste elftal uit op zondag. In het seizoen 2004-2005 kwam dit team éénmalig uit in de zondag hoofdklasse. Maar was in het seizoen 2017-2018 afgezakt naar de vierde klasse. Zoals zoveel verenigingen de laatste jaren heeft Internos ingaande het seizoen 2018-2019 de overstap gemaakt naar het prestatief zaterdag voetbal.
De vereniging heeft nu zeven mannen seniorenteams op zaterdag spelen en vijf op de zondag.

Vorige seizoenen:
In het seizoen 18-19 eindigde de ploeg in het overstapjaar op de zesde plaats in de vierde klasse. Hierop volgde twee afgebroken corona seizoenen. Beide malen voerde Internos op dat moment de ranglijst aan.
Eindelijk kon het afgelopen seizoen 2021-2022 wel uitgespeeld worden en Internos werd kampioen met 53 punten uit 20 wedstrijden en een doelsaldo van 96 voor en 18 tegen. Naast 17 overwinningen en twee gelijke spelen werd slechts één keer verloren.
Sven van Zwam zou in die 20 wedstrijden liefst 42 doelpunten gemaakt hebben (bron. Voetbalzuid.nl).

Dit seizoen:
Paul van Dijk (ex trainer van Irene´58 en Right´Oh) is net als in de twee vorige seizoenen de trainer en beschikt over een selectie van zo´n 20 spelers.
Ze speelden in ieder geval in de voorbereiding twee oefenwedstrijden tegen Groen Wit en Rood Wit St Willebrord die ze beide wonnen.
In het bekertoernooi wonnen ze ook alle drie hun poulewedstrijden. Van RFC met 2-1, van GDC met 2-0 en van FC Tilburg met 6-2. Jean Asukaniam was daarbij goed voor vier treffers, Danny Poppelaars en Devin Tholel beide voor twee doelpunten.
Met andere woorden, de laatste officiële nederlaag dateert van 12 maart jl. bij Steenbergen.

Waar te zien:
Wie van Internos of IFC zal de goede voorbereiding een vervolg geven met een vliegende competitiestart? De eerste competitie wedstrijd van dit seizoen op Sportpark Hoge Neerstraat aan de Olympiade 7 te 4873 DA Etten-Leur, start zaterdag 24 september om 14.30 uur.

Cees van Heeren