IFC start derde periode in Zieuwent

IFC heeft dit jaar 2020 alle gespeelde wedstrijden tot nog toe gewonnen. Om deze mooie reeks van onder meer vijf competitiewedstijden te verlengen wacht IFC, bij een mooie uitdaging om dit in Zieuwent te bewerkstelligen. De ploeg die de Ambachters gaat ontvangen is het ambitieuze RKZVC uit Zieuwent, gemeente Oost Gelre in de Achterhoek, provincie Gelderland.
Tegen deze tegenstander heeft ons team van trainer Jack van den Berg nog wat goed te maken. Immers in de thuiswedstrijd werd er goed gespeeld, maar kon er geen gaatje gevonden worden in de gigantische verdedigende stelling van RKZVC, dat zelfs door een counter nog met de 0-1 winst aan de haal ging.
Aankomend weekend start in de hoofdklasse de derde en laatste periode. Beide ploegen willen deze periode uiteraard goed gaan starten.

De Tegenstander RKZVC:
Op 28 juni 1945 is de Rooms Katholieke Zieuwentse Voetbalclub (RKZVC) opgericht. In het jaar 2009 werd het eerste elftal kampioen in een vijfde klasse en nog geen 10 jaar later in mei 2018 volgde het kampioenschap in de eerste klasse. Vorig seizoen in de hoofdklasse A debuteerde de ploeg met een fraaie vierde eindklassering.
RKZVC heeft momenteel circa 350 leden, zes seniorenteams en 12 jeugdteams.

Dit seizoen:
RKZVC speelde 19 competitiewedstrijden, waarin acht keer werd gewonnen en zeven keer gelijkgespeeld. Vier keer moesten de volle punten aan een tegenstander gelaten worden. Met de zo 31 behaalde punten staat de ploeg uit Zieuwent op de 6e plaats in de stand. Het doelsaldo is met 37 voor en 24 tegen zeer positief. In de thuiswedstrijden werden de meeste punten behaald, 17. Maar er werd thuis ook liefst drie maal verloren, van Longa´30 (0-2), OJC Rosmalen (1-2) en Unitas (0-3).
Echter ook RKZVC is momenteel aan een goede reeks bezig. De laatste vier wedstrijden werden gewonnen. Alleen in de eerste ronde na de winterstop werd verloren, thuis van koploper Unitas.
In de districtsbeker van Oost werd de ploeg van trainer Knippenborg afgelopen week in de 1/8 finales uitgeschakeld met liefst 6-0 door zaterdag 1e klasser SVZW uit Wierden.
Teamtopscorer Sjors Storkhorst is met 17 doelpunten tevens de afdelingstopscorer.

Waar te zien:
IFC zal er uiteraard alles aan willen doen om revanche te nemen voor de geleden thuisnederlaag en om de voorspelling op de website van RKZVC, een 2-1 thuisoverwinning, niet te laten uitkomen. Natuurlijk zal de thuisploeg tegenovergestelde ideeën hebben.
Het belooft in ieder geval op voorhand een spannende wedstrijd te worden, tussen twee ploegen in goede competitievorm met elk ook een erkende schutter in hun gelederen. Storkhorst bij RKZVC, die volgens de website Voetbalnederland.nl op 199 senior competitie doelpunten staat en Yoeri Rombouts, die inmiddels op 126 competitie doelpunten staat, alleen al voor IFC.

De wedstrijd op Sportpark De Greune Weide start zondag 8 maart om 14.00 uur onder leiding van scheidrechter L. Tissingh.

Tot Ziens!