IFC start oefencampagne bij RKVV Westlandia.

Op 24 juli is de zondagselectie van IFC begonnen met de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de hoofdklasse. De gedeeltelijk nieuwe groep (met 8 nieuwe veldspelers) onder leiding van de teruggekeerde trainer Jack van den Berg heeft inmiddels zes trainingen achter de rug.
De eerste oefenwedstrijd is komende woensdag 7 augustus tegen Westlandia. De wedstrijd begint om 20.15 uur op het sportpark de Hoge Bomen van Westlandia aan de Hoge Bomen 4 te 2671 ND Naaldwijk.
De Rooms Katholieke Voetbal Vereniging Westlandia is een op 14 november 1922 opgerichte amateurvoetbalvereniging uit Naaldwijk in het Westland.
Het eerste elftal van de oudsher zondagvereniging Westlandia komt met ingang van het seizoen 2016-2017 uit in de 3e divisie zondag, waarbij ze achtereenvolgens 2e, 5e en afgelopen seizoen als 9e eindigden.

Dit seizoen bestaat hun selectie uit 21 veldspelers en 2 keepers. Uiteraard vertrokken er spelers en konden er nieuwe spelers van buitenaf verwelkomd worden. Vijf van deze nieuwe spelers zijn: Roy van Beek (Sparta), Roy vd Sar (Lyra), Tyrone Owusu (Jong ADO Den Haag) en Donovan de Groot (HBS). De grootste blikvanger is echter de ex-prof Eduard Duplan, met 262 eredivisie wedstijden bij FC Utrecht, ADO Den Haag en Sparta Rotterdam achter zijn naam).

Op maandag 22 juli is Westlandia hun voorbereiding gestart. Inmiddels hebben ze al twee oefenwedstrijden gespeeld, die beide gewonnen werden van respectievelijk het Westlands XI (5-3) en Quick Boys (3-1). Bransen en vd Sar kwamen in deze twee wedstrijden beiden tot twee doelpunten.

Voor de supporters van IFC, die hun favorieten voor het eerst dit seizoen 2019-2020 aan het werk willen zien tegen een tegenstander van formaat, moeten woensdagavond dus afreizen naar Naaldwijk. Vorig seizoen won IFC zijn eerste oefenwedstrijd tegen Dongen ook een ploeg uit de 3e divisie.
Tot ziens!