IFC start oefencampagne met verlies tegen Hardinxveld

Vanmiddag zaterdag 12 augustus speelde IFC de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Op het eigen Ambachtse sportpark was Hardinxveld de tegenstander. Beide teams schotelden de toeschouwers een leuke wedstrijd voor, waarin de gasten een 2-4 overwinning mochten smaken.

Met enkele trainingen in de benen en zonder een drietal wegens blessures ontbrekende spelers, kon trainer Ron Timmers beschikken over 22 spelers, zodat hij voldoende wisselmogelijkheden had. Met uitzondering van doelman Jeroen de Veij kwam iedereen één helft in actie.

Bij het via de nacompetitie gepromoveerde Hardinxveld met slechts enkele nieuwe spelers ten opzichte van vorig seizoen kwamen bij het begin van de 2e helft behoudens de doelman en veldspeler Roy van´t Hoog ook negen andere spelers in het veld.

Na afloop van deze wedstrijd was te horen “De kop is eraf, wij moeten nog fitter worden, maar daarvoor is tijd genoeg, de competitie begint pas over 6 weken. Zeker de eerste 25minuten werd er leuk voetbal gespeeld. Het 2e helft team van Hardinxveld was beter dan ons 2e helft team met spelers die nog nooit met elkaar een wedstrijd hebben gespeeld.”

In de beginopstelling was er bij IFC één basisplaats ingeruimd voor een nieuwe speler. De van Smitshoek overgekomen Bobby Vos stond links voorin.

Na een eerste grote kans voor de gasten moest daarna hun jonge doelman twee keer vol zijn kwaliteiten tonen op schoten van Danny Slingerland en Bobby Vos. Nog voor halfweg de eerste helft stond IFC echter wel op een 2-0 voorsprong.
Eerst kopte Tim Willemstijn na een corner de bal via de grond binnen. Enkele minuten daarna was het Bobby Vos die van buiten de zestienmeterzone doeltreffend uithaalde. Dit op aangeven van Perry van Eijken.
Na een ingelaste drinkpauze en een omzetting bij Hardinxveld was het Owen Muller die voor de 2-1 zorgde. Drie minuten voor het rustsignaal van de bekwaam leidend scheidsrechter van Heijningen was het Lex de Gier die keeper De Veij verschalkte 2-2.

Bij de start van de 2e helft kwamen bij IFC onder andere van de nieuwe spelers Ties van Aggelen, Mo el Bannasri en Anour Said binnen de lijnen. Door een ongelukkig eigen doelpunt en één van Aldo Tagliasacchi trok Hardinxveld de zege naar zich toe.

Er was sprake van een leuke en nuttige wedstrijd, waarin de trainers goede dingen hebben gezien, waarop voortgeborduurd kan worden en natuurlijk ook zaken waaraan gewerkt dient te worden.

Op zaterdag 19 augustus speelt IFC zijn volgende oefenwedstrijd uit bij het naar de 4e divisie gepromoveerde Heerjansdam. Hardinxveld daarentegen komt aanstaande dinsdag 15 augustus alweer in het veld in een thuiswedstrijd tegen eerste klasser Almkerk.

Basisspelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Noah de Neijs, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf El Hajouti, Danny Slingerland, Michael Slingerland en Bobby Vos. Grensrechter was zoals vanouds Jeroen de Visser.