IFC start voorbereiding thuis tegen ZBVH

Afgelopen maandag 2 augustus is de selectie van IFC begonnen met het tweede deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2021-2022 in de zaterdag 4e klasse. Dit met een grotendeels nieuwe groep, met veel echte IFCers, onder leiding van de ook nieuwe trainer Ron Timmers.

De eerste oefenwedstrijd is aankomende zaterdag 7 augustus tegen ZBVH. De wedstrijd begint om 14.30 uur op het eigen sportpark Schildman.

Tegenstander ZBVH
Het eerste elftal van ZBVH uit Zuid-Beijerland, gaat het huidige seizoen weer uitkomen in een 4e klasse van West 2.

Met ingang van het seizoen 2008-2009 komt het team uit in de vierde klasse. De hoogste eindklassering daarin was aan het einde van het seizoen 2017-2018 met een tweede plaats. In de nacompetitie om promotie werd toen echter verloren van Zwartewaal.
Het seizoen daarop, achteraf gezien het laatste volledig uitgespeelde seizoen was ZBVH heel dicht bij promotie. Weer nacompetitie, waarin werd gewonnen van WFB uit Ouddorp en DVV´09 uit Dirksland. In de finale promotiewedstrijd bleek echter SC Botlek uit Spijkenisse met 2-0 te sterk.
In de laatste twee corona seizoenen stond de ploeg op de vierde respectievelijk 5e plaats in de stand.
Voor het derde seizoen staat het team onder leiding van de ervaren trainer Rene Milot, die eerder o.a. hoofdtrainer was bij Hekelingen, DHZ, Berkel en Slikkerveer.
Hun selectie is versterkt met de van Hellevoetsluis overgekomen ervaren middenvelder Sander van Pelt.

De supporters van IFC en ZBVH, die hun favorieten voor het eerst in deze voorbereiding op het seizoen 2021-2022 aan het werk willen zien, zijn welkom, maar dienen zich uiteraard wel te houden aan de RIVM-richtlijnen (Hou 1,5 meter afstand van elkaar).

Tot ziens!

Cees van Heeren