IFC stelt Virgil Breetveld aan in een dubbelrol

Een van de belangrijkste speerpunten binnen het beleid van IFC is de verdere optimalisering van het unieke “IFC-model”, waarbij vanuit een sterke jeugdopleiding doorstroming van talenten plaatsvindt naar Zaterdag 1 (en 2) en van daaruit voor de supertalenten naar Zondag 1.

Voorwaarden voor het succes van dit creatieve en veelbelovende model is wel een optimale samenwerking, samenhang en communicatie van Hoofdopleidingen Bryan Cairo en de trainers van Zaterdag 1 en Zondag 1.
Om die reden kiest IFC ervoor om, zeer onderscheidend, de trainers van de 2 selectieteams te verenigen in 1 persoon, zodat er optimale talentontwikkeling, interne scouting en doorstroming is binnen onze genoemde opzet.

Na een gedegen selectieprocedure heeft het bestuur Virgil Breetveld aangesteld.
De huidige trainer van 3e divisionist Stedoco heeft een rijk verleden als profspeler bij Feijenoord, Excelsior, Dordrecht ’90, De Graafschap en Fortuna Dusseldorf. Als trainer werkte hij bij Dordrecht ’90, Wieldrecht en EBOH.
Zijn kwaliteiten als een zeer gedreven trainer met oog voor jeugdig talent, zijn contacten binnen de locoregionale voetbalwereld en communicatieve vaardigheden maken hem naar de mening van het bestuur de ideale kandidaat.

De doelstelling is om in de komende 2-3 jaar het opleidingsmodel verder te laten floreren, meer herkenbaarheid (“eigen kweek”) bij de selectieteams te krijgen en met als speelniveau de 2e klasse voor Zaterdag 1 en Hoofdklasse voor Zondag 1, waarbij voor beiden een klas hoger ook zeker tot de mogelijkheden behoort.

Wij wensen Virgil veel succes.

Namens het bestuur,
Cees Bijl