IFC strijdt bij OJC Rosmalen om vijfde plaats

IFC is goed uit de winterstop gekomen met gelijk een overwinning op het laag geklasseerde Meerssen. Hierdoor blijft het team op de vijfde plaats in de rangschikking staan. Om deze plaats te behouden dienen ze in de tweede wedstrijd na de winterstop aan te treden bij de rechtstreekse concurrent, het met de punten gelijkstaande OJC Rosmalen.

De tegenstander OJC Rosmalen:
In 1947 is de fusievereniging Ontspanning door inspanning Juliana Combinatie Rosmalen (OJC Rosmalen ontstaan.
De laatste keer, dat het vlaggenschip een kampioenschap kon vieren was in 2014 met promotie naar de topklasse/derde divisie. Vijf seizoenen lang kwam men uit op dit niveau. Na afloop van het vorige seizoen degradeerde OJC Rosmalen via de nacompetitie uit de derde divisie.

Dit seizoen:
Het team van de ervaren trainer Willem Leushuis staat momenteel zesde in de competitiestand met 23 punten en een doelsaldo van 24 voor en 23 tegen. Er werd -net als IFC overigens- 7 keer gewonnen, 2 maal gelijk gespeeld en zes keer verloren.
In de zeven thuiswedstrijden werden 13 punten behaald door overwinningen tegen Longa´30, Moerse Boys, Minor en Meerssen en een gelijkspel tegen Baronie. Alleen de topploegen Halsteren en Juliana´31 vertrokken tot op heden met de drie volle punten uit Rosmalen.
In de tweede periodestand nemen ze momenteel de vijfde plaats in.
Afgelopen weekend wonnen ze de eerste wedstrijd na de winterstop met 1-3 bij UDI´19.
Net als IFC is men in de eerste ko-ronde al uitgeschakeld in het bekertoernooi van Zuid 1 door een 2-0 verlies bij Best Vooruit (1e klasse).
De teamtopscorer is de ervaren Jaouad Chraou, die na twee seizoenen bij Real Lunet terugkeerde bij OJC, met 10 doelpunten. In het verleden kwam deze aanvaller onder meer ook uit voor WSC, Dongen, DESK en FC Lienden.

Historie:
Op 15 september 2019 troffen beide teams elkaar in H.I. Ambacht. Na een 3-0 ruststand won IFC de wedstrijd uiteindelijk met 4-2. Doelpuntenmakers waren Hermon Tekleab (wonderschoon vanaf eigen helft!), Marco Bouwman, Yoeri Rombouts en Danny Slingerland. De tegendoelpunten van OJC waren van Van de Sande en van den Boogaard.

Waar te zien:
De wedstrijd op Sportpark De Grote Wielen aan de Laaghemaal 38 te 5247 NP Rosmalen, start zondag 26 januari om 14.00 uur onder leiding van scheidrechter Dhr. D. Prick uit Maastricht.
Wie blijft als vijfde in de stand enige aansluiting houden met de top vier?

Cees van Heeren