IFC BLIJFT IN DE TWEEDE KLASSE UITKOMEN.

In de nacompetitie finale leed IFC een 2-0 nederlaag tegen Oranje Wit uit Dordrecht. Door deze nederlaag is er geen derde promotie achter elkaar en blijft IFC aankomend seizoen 2024-2025 uitkomen in de tweede klasse.

Trainer Ron Timmers had dezelfde 11 spelers van vorige week weer een basisplaats toebedeeld.

De Dordtse ploeg was de gehele wedstrijd bovenliggend en aanvallend het gevaarlijkste. IFC kreeg echter wel beduidend meer corners te nemen en had zelf ook enkele mogelijkheden om tot scoren te komen gehad.

Na een 0-0 ruststand was het in de 50ste minuut 0-1 na een aanval over de rechterkant scoorde Job De Geus. In de laatste 20 minuten nam IFC uiteraard risico met nog maar drie verdedigers en vier aanvallers. Echte kansen leverde dit echter niet op. Zes minuten voor het einde scoorde Brandon Könemann de 0-2, tevens de eindstand.

De staf en spelers van Ifc kunnen ondanks de teleurstelling van vanmiddag, waarbij Oranje Wit de terechte winnaar werd genoemd, terugkijken op een prima seizoen. Ver gekomen in het bekertoernooi en derde geworden in de competitie met slechts drie nederlagen. Tot slot was de derde nacompetitie wedstrijd er één teveel aan.

Volgend seizoen zal IFC dus weer uitkomen in de tweede klasse met een voor de helft nieuwe selectie. De vertrekkende spelers wensen wij uiteraard ook het beste bij hun nieuwe clubs. Oranje Wit gefeliciteerd met jullie promotie.

De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Nick de Veij, Jayson van der Linden, Ramon Van der Wal, Jochem Touw, Tom Van Oorschot, Danny Slingerland (58. Just Roovers), Achraf El Hajouti, Perry van Eijken (80. Noah de Neijs), Mohamed El Bannasri (46. Michael Slingerland) en Bobby Vos (46. Ties van Aggelen).