IFC reageert met overtuigende winst

tekst Cees van Heeren

Zondag Hoofdklasser IFC heeft als reactie op de nederlaag van vorige week met een overtuigende winst gereageerd. In Hendrik Ido Ambacht won IFC namelijk op een zeer regenachtige zondagmiddag met 4-1 van de RKSV Minor.

In vergelijking met de wedstrijd van vorige week keerde Elson do Rosario Almeida terug in de basisopstelling in plaats van Nico Ramos, hetgeen de trainer van Minor niet had verwacht. Tevens is Yordi Godijn aangewezen als eerste keeper en verdedigde dus het doel.

De Limburgse opponent kreeg van IFC weinig kans om het de thuisploeg moeilijk te maken. In de negende minuut voorkwam doelman Klijn al een tegendoelpunt bij een kopbal van Yoeri Rombouts en ook de rebound van Joey Grootenboer weerde hij af. Yoeri Rombouts opende even voor het half uur wel de score met een kopbal na een voorzet van Patrick Fonseca. Enkele minuten later verdubbelde aanvoerder Danny Slingerland met een linkse uithaal na een vloeiende aanval deze score. Doordat een kopbal van Everon Pisas twee minuten voor het rustsignaal slechts de lat raakte, bleef de ruststand tot een 2-0 voorsprong beperkt.

Na de rust was het Hermon Tekleab, die zijn kunststukje van twee weken geleden wilde herhalen, deze keer vanaf 40 meter. Maar doelman Klijn kreeg nog net een reddende hand tegen de bal. Hierna liet IFC enkele kansen onbenut en werd een doelpunt van Rombouts wegens buitenspel afgekeurd. Met nog een goed kwartier op de klok bracht Joey Grootenboer op aangeven van Pisas IFC eindelijk op een lang verwachte 3-0 voorsprong. Hierna deed Minor nog iets terug door de 3-1 te maken via een vrije trap van Mike Olijve. Dit na een handsbal van keeper Gordijn net over de rand van zijn 16 meter gebied. Vanaf de aftrap was het Yoeri Rombouts die na een voorzet van Elson do Rosario Almeida, voor de 4-1 tekende. Zijn vijfde competitie treffer al. Bij deze stand bleef het, omdat zowel invaller Mitchell Ott als ook Slingerland het niet lukten om nog een bal langs de doelman te prikken.

Uiteraard was trainer Van den Berg van IFC tevreden met de prestaties van zijn team in deze wedstrijd. Trainer Meulenberg van Minor sprak na afloop tegen De Linmburger: `geen eer te behalen vandaag tegen een goede ploeg die de bal gemakkelijk rond speelt`.
Hoewel spits Yoeri Rombouts in het elftal van de week va de AD/De Dordtenaar werd gekozen werd bij IFC tot man van de wedstrijd de op het middenveld heersende Perry van Eijken gekozen.

Door deze vierde overwinning in vijf wedstrijden blijft IFC op de tweede plaats van de ranglijst staan. De achterstand op koploper Halsteren bedraagt slechts één punt. Volgende week zondag 6 oktober speelt IFC weer thuis en nu tegen RKZVC uit Zieuwent.

Man of the match was Perry van Eijken

IFC Minor: 4-1 (2-0).
28. 1-0 Yoeri Rombouts, 31. 2-0 Danny Slingerland, 74. 3-0 Joey Grootenboer, 83. 3-1 Mike Olijve en 84. 4-1 Yoeri Grootenboer.
Opm. scheidsrechter J. Akkerman uit Den Dolder werd bijgestaan door dhr. J. Langenberg (Beesd) en dhr. R. Pieterse (Hoofddorp).

Spelers IFC: Yordi Godijn;, Marco Bouwman, Esey Kiflom Tsegay, Everon Pisas (80. Mitchell Ott), Hermon Tekleab, Perry van Eijken, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Patrick Fonseca, Elson do Rosario Almeida en Joey Grootenboer (85. Achraf el Hajouti).