IFC te sterk in beker voor De Alblas

IFC heeft de eerste bekerwedstrijd van het seizoen 22-23 met 0-2 gewonnen van De Alblas. Ook vorig seizoen was dit overigens de uitslag in dezelfde eerste bekerwedstijd.
Hiermee heeft IFC derhalve een goed vervolg gegeven aan de eerder gespeelde oefenwedstrijden, waarin onder andere gewonnen werd van de hoger spelende clubs Slikkerveer en De Zwerver.

Ott weer trefzeker.

Trainer Ron Timmers van IFC kon in deze beker wedstrijd wegens vakantie niet beschikken over aanvoerder Danny Slingerland en de beide broers Jeroen en Nick de Veij. Het doel werd verdedigd door Karsten van de Velde en ook Yoeri Rombouts maakte na een blessure zijn her optreden.

Ook de Alblas miste enkele spelers waaronder hun topscorer van afgelopen seizoen Jari Zijderveld.
Na een dik kwartier spelen, zonder hoogtepunten, werd Yoeri Rombouts de diepte ingestuurd. De communicatie tussen de van Pelikaan overgekomen keeper Sjoerd de Groot en een verdediger was suboptimaal, waarbij de spits omver werd gelopen, maar de bal toch breed wist te tikken op de meegelopen Mitchel Ott, die de Ambachtse ploeg eenvoudig aan de 0-1 voorsprong hielp.
Ondanks enkele mogelijkheden wist IFC de voorsprong niet te vergroten in de eerste helft, waarin ze duidelijk de bovenhand hadden gehad. Zo tikte de doelman van Groot Ammers een pegel van afstand van Rombouts naast zijn doel en zag hij enkele minuten later dezelfde speler na en snel genomen vrije trap voorlangs schieten. Pas in de 38e minuut was het eerste doelschot van de thuisploeg een eenvoudige vangbal.

De tweede helft was meer in evenwicht, maar het was opnieuw IFC via Mitchel Ott die de eerste kans had, maar de doelman redde deze keer. De Alblas kreeg enkele mogelijkheden, kopbal Groenendijk en schot Gelderblom beid over het doel en Steegwijk voorlangs, doch keeper Van de Velde behoefde niet serieus aan de bak.
Zo´n tien minuten voor het einde waren het twee invallers en debutanten in een officiële wedstrijden aan de zijde van IFC, die voor de 0-2 eindstand zorgde. Uit een voorzet van Dylan de Boer was het Houssem Ghazouani die de bal binnenschoof.
Uiteindelijk een verdiende overwinning voor IFC, waarbij het eerste half uur het beste was geweest. Volgende week 10 september wordt er om 15.15 uur thuis gespeeld tegen Groot Ammers, dat in zijn eerste bekerwedstrijd met 1-1 gelijkspeelde tegen VVGZ 2.

Spelers IFC: Karsten van de Velde; Oussama el Hajouti, Yannick Jansen, Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Noah de Neijs (65. Milan Meerdink), Achraf el Hajouti, Michael Slingerland (65. Houssem Ghazouani), Yoeri Rombouts (38. Amir Mahmoudian) en Mitchel Ott (77. Dylan de Boer).