IFC TEAMS WINNEN EN VERLIEZEN IN DE KWARTFINALE´S IN DE VOETBAL RIJNMOND CUP

tekst: Cees van Heeren

Op dinsdagavond 22 mei stonden er voor twee teams van IFC een kwartfinale wedstrijd in de door Palace Casino´s gesponsorde VoetbalRijnmondCup op het programma. Zowel vrouwen 1 als zondag 1 kwamen in actie met een wisselend resultaat.

Als eerste in dit verslag aandacht voor de vrouwen. Zij hadden eerder in het toernooi gewonnen van Xerxes/DZB, Zuidland en AGE-GGK. In de kwartfinale troffen de Ambachtse dames, uitkomend in de derde klasse het uit Rotterdam afkomstige FC Maense. Deze ploeg was al kampioen geworden in de vierde klasse. De wedstrijd verliep spectaculair. Een zeer ruime voorsprong van vier doelpunten kon niet worden vastgehouden. Maar in de slotfase scoorden de IFC dames de uiteindelijke winnende treffer. Uitslag 7-6. In de halve finale wacht een uitwedstrijd in Klaaswaal bij SSS, dat uitkomt in de Topklasse.

Het ook volgend seizoen in de zondag hoofdklasse uitkomende Zondag 1 team van trainer Virgil Breetveld trof het in de zaterdag hoofdklasse uitkomende Smitshoek als tegenstander.
Bij IFC ontbrak onder meer Ronnie Nouwen in de selectie. De gasten uit de gemeente Barendrecht bleken in deze wedstrijd slagvaardiger dan de Ambachters. Hierbij dient wel opgemerkt te worden, dat IFC één dag minder rust gehad had, dan de tegenstander na de laatste gespeelde competitiewedstrijd. Na ruim 10 minuten spelen zag keeper Lorenzo van Trijp tot zijn opluchting de bal van Bravenboer al op de paal belanden. Enkele minuten voor het rustsignaal kwam Smitshoek op voorsprong toen Reineta aan de rechterkant doorging en zijn voorzet door Deprez werd afgewerkt 0-1. IFC zelf had ook wel mogelijkheden gehad op een treffer, maar koos vaak de verkeerde oplossingen rond de zestienmeter zone. Noël Goossens was nog het dichtst bij een treffer doch de doelman verhinderde dat ten koste van een corner.
Enkele minuten na de rust was het Visser met een hakbal, die de stand op 0-2 bracht. Zo´n 25 minuten voor het einde van de wedstrijd was het Reineta die Smitshoek definitief naar de halve finales schoot 0-3. Ook in de tweede helft had IFC in de persoon van Noël Goossens hierna nog een grote kans, maar ook deze keer voorkwam de doelman een ere treffer.
In het laatste kwart van de wedstrijd kwamen voor IFC overigens nog twee O17 spelers in het veld. Als eerste de debuterende 16-jarige Jaimy van der Poel en even later ook Jari Zijderveld, die al eerder in een bekerduel had gedebuteerd.

In de uitslag veranderde niets meer en IFC was uitgeschakeld.