IFC tegen uitdagende tegenstander Papendrecht.

IFC-ambacht-logoNa de eclatante 8-0 overwinning tegen mede vierde klasser ZBVH wacht voor IFC in het drie klassen hoger spelende Papendrecht een uitdagende tegenstander.

Deze tweede oefenwedstrijd is aankomende zaterdag 14 augustus en de wedstrijd begint om 14.30 uur op het eigen sportpark Schildman.

Tegenstander Papendrecht
De vv Papendrecht is inmiddels 101 jaar oud.
Net als IFC was het zeer lang primair een zondagvereniging.
Zo speelde het eerste zondag elftal liefst 17 jaar in de hoofdklasse, toen het hoogste amateurniveau. Ook op zaterdag kwam een standaardelftal uit, wel op een aanmerkelijk lager klassen niveau.
Waar IFC dit seizoen op prestatieniveau de switch maakte naar de zaterdag, deed Papendrecht dit met ingang van het seizoen 12-13.
Aan het einde van het vijfde seizoenen in de tweede klasse eindigde de ploeg op de 2eplaats en via nacompetitiewedstrijden tegen Oostkapelle (3-1), Geinoord (2-1) en NSVV (2-1) werd promotie naar de eerste klasse afgedwongen. In de laatste twee corona seizoenen stond de ploeg op de negende respectievelijk 13e plaats in de stand.
Voor het vierde seizoen staat het team onder leiding van trainer Johan Sturrus. Zijn elftal gaat het huidige seizoen 21-22 uitkomen in de 1e klasse B van West 2.
Hoewel drie spelers waaronder Beemsterboer de club verlieten, kon de selectie voor dit seizoen ook acht nieuwe spelers verwelkomen, waaronder doelman Schutte (ex. Alblasserdam), Resodihardjo (ex. Smitshoek) en Ekiz (Drechtstreek).

De supporters van IFC en Papendrecht, die hun favorieten in deze voorbereiding op het seizoen 2021-2022 aan het werk willen zien, zijn welkom, maar dienen zich uiteraard wel te houden aan de RIVM-richtlijnen (Hou 1,5 meter afstand van elkaar).

Tot ziens!

Cees van Heeren