IFC thuis langs CVV Zwervers

Ook in de derde wedstrijd in de 2e klasse is IFC ongeslagen gebleven. Dit door een 3-2 thuisoverwinning op CVV Zwervers. Hiermee verlengde IFC overigens zijn ongeslagen competitiereeks naar 52 wedstrijden.

IFC dat aan moest treden zonder Mark Zwang en Michael Slingerland begon overtuigend aan de wedstrijd. Al in de vijfde minuut kwam het op een voorsprong. Dit na een prima pass van Noah de Neijs op de sprintende Tom van Oorschot, die de bal vervolgens keurig teruglegde op de scorende Mohamed el Bannasri. Tegen halverwege de eerste helft werd Nick de Veij door Noah de Neijs vrij gezet voor de doelman en rondde bekwaam af voor de 2-0. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor IFC. Maar in de 38ste minuut begon de laatste man een fout en Everlon Zimmerman pakte het presentje uit 2-1. Nog voor het rustsignaal bracht vleugelverdediger Oussama el Hajouti het verschil weer op twee doelpunten.

De tweede helft was matig van de kant van IFC en behoudens een 100% kans voor Bobby Vos, die tegen doelman Van Opstal schoot kon er gen echt gevaar gesticht worden. CVV Zwervers had veelvuldig balbezit maar kon in aanvallend opzicht ook de verdediging en doelman van IFC nauwelijks verontrusten. Pas in de blessuretijd tijdens een scrimmage na een corner vond Desley Swinkels een gat in de verdediging 3-2. De zege van IFC kwam echter niet in gevaar.

Door deze overwinning klimt IFC naar de 4e plaats in de rangschikking. Volgende week zaterdag 21 oktober speelt IFC om 14.30 uur voor de beker een uitwedstrijd bij DFC in Dordrecht.

Spelers IFC: Karsten van de Velde; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn, Perry van Eijken, Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti, Mohamed el Bannasri (69. Ties van Aggelen), Bobby Vos (79. Danny Slingerland), Jayson van der Linden en Noah de Neijs (84. Ramon van der Wal).

Tekst: Cees van Heeren