IFC thuis tegen struikelblok UnitaS

IFC maakt zijn vooraf verwachte favoriete positie tot op heden volledig waar. Ongeslagen met 32 punten uit 12 wedstrijden en met zes punten voorsprong op de nummer twee GSCODS.
Na een gepland vrij weekend en een uitgestelde wedstrijd komt IFC derhalve sinds 5 maart weer in actie. Tegenstander is Unitas uit Gorinchem, één van de twee ploegen waartegen IFC tot nog toe puntenverlies leed.

De Tegenstander Unitas:
Het op 19 april 1898 opgerichte Unitas is één van de oudste verenigingen van het land en is van oudsher een zondag club. Naast het thans in de derde divisie uitkomende eerste zondag team komt er ingaande het seizoen 2004-2005 ook een standaardteam uit op de zaterdag. De tegenstander van IFC.

Dit seizoen:
Othman Bouchaten is voor het tweede seizoen de trainer en kan over een selectie van 21 man beschikken.
In de competitie staat de ploeg uit Gorinchem op de 5e plaats met 21 punten uit 14 wedstrijden en een positief doelsaldo van 27 voor en 20 doelpunten tegen.
Vooral in doordeweekse inhaalwedstrijden presteren de roodbroeken sterk.
In hun zeven uitwedstrijden werd twee keer gewonnen en drie maal gelijkgespeeld, terwijl verloren werd bij ASH en ZBC´97. Afgelopen dinsdagavond 22 maart werd in hun laatste gespeelde wedstrijd met 0-5 gewonnen bij Noordeloos.
Tesfalem Tekle Tinsue is hun teamtopscorer met 10 competitiegoals.

Historie:
In het seizoen 2018-2019 troffen Unitas en IFC elkaar in de 3e klasse en IFC won toen de thuiswedstrijd met 4-0.
Op 19 oktober 2021 werd de heenwedstrijd in Gorinchem gespeeld en die wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Michael Slingerland bracht IFC in de 2e helft op een 0-1 voorsprong. Een kwartier voor tijd zorgde Markham voor de gelijkmaker.

Waar te zien:
Kom IFC Steunen! De competitiewedstijd tussen IFC en Unitas in de vierde klasse E op Sportpark Schildman, start zaterdag 26 maart om 15.15 uur.

Cees van Heeren