IFC treft het puntgelijke DHC

tekst: Cees van Heeren

IFC-logo-transparant-smallIn de twee laatste gespeelde wedstrijden tegen Limburgse ploegen behaalde IFC telkens een gelijkspel. Ondanks, dat na de winterstop nog de eerste overwinning behaald dient te worden, blijft IFC in het midden van de hoofdklasse ranglijst staan. Als de veldomstandigheden het toelaten treft IFC in de aankomende wedstrijd de geografisch dichtste bij Ambacht gelegen tegenstander DHC uit Delft. Een ploeg, die net als IFC hetzelfde aantal punten van 24 heeft verzameld.

Dit seizoen:

DHC komt voor het zevende achtereenvolgende jaar uit in de hoofdklasse en miste vorig seizoen in de nacompetitie de promotie naar de derde divisie.
Momenteel neemt de ploeg van trainer Rob de Lange de 7e plaats in de stand in. In de door hen 18 gespeelde wedstrijden behaalden zij 24 punten door middel van 6 overwinningen en 6 gelijke spelen. Het doelsaldo met 24 voor en 28 tegen is licht negatief.
Net als bij de meeste ploegen werden de meeste punten in thuiswedstrijden behaald. In het eigen stadion zijn 14 punten behaald (3x winst, 5x gelijk) met alleen één enkele verliespartij tegen OSS1920. Na een 9e plaats in de eerste periode, wordt in de 2e periode momenteel de 7e plaats ingenomen.
DHC is nog vertegenwoordigd in de districtsbeker van West 2. Na een 4-2 overwinning op Piershil (2e klas) werd na een penaltyreeks gewonnen van Delta Sport. Voor een plaats in de kwartfinale zouden zij tegen DRL hebben moeten aantreden, doch deze Rotterdamse vereniging trok zich terug. In de kwartfinale treffen zij daardoor nu op 25 februari Hellevoetsluis (2e klasse).

Winterstop en topscorer selectie:
Na de winterstop speelde DHC met succes drie competitiewedstrijden. Thuis werd er gewonnen van Chevremont (1-0) en gelijkgespeeld tegen RKAVV (0-0). Afgelopen zondag werd er bij Gemert met 2-3 gewonnen. Aanvaller Jordy Brouwer is teamtopscorer met 10 treffers, maar in de laatste vier wedstrijden kwam hij niet tot scoren. De vleugelaanvaller Romano Denneboom scoorde tot op heden drie competitietreffers.

Historie:
De historie tussen DHC en IFC is beperkt tot die van het seizoen 2010-2011 toen IFC de uitwedstrijd met 3-5 won. Op 18 september 2016 eindigde de wedstrijd in Hendrik Ido Ambacht eerder dit seizoen in een 1-0 overwinning voor de Ambachters door een doelpunt Perry van Eijken.

Waar te zien:
IFC zal heel graag na twee gelijke spelen, de eerste overwinning in het jaar 2017 willen pakken, maar de thuisclub DHC zal ongetwijfeld zijn goede reeks na de winterstop willen voortzetten. Wij kunnen dus wederom een spannende wedstrijd met hopelijk veel doelpunten verwachten tussen twee ploegen, die beide verschoond zijn van geschorste spelers. Alle steun van supporters is dan ook welkom.
De wedstrijd op Sportpark Brasserkade aan de Sportring 2 te 2616 LK Delft begint zondag 12 februari 2017 met een neutraal arbitraal trio onder leiding van scheidsrechter B. Sahiner uit Oss om 14.00 uur.

Tot Ziens!