logo

IFC TREFT IN SCHIEDAM NIEUWKOMER SVDPW

logoDe tegenstander SVDPW

Na het gepromoveerde DRL treft IFC in de laatste uitwedstrijd van de competitie in 2015 weer een ploeg, die vorig seizoen een klasse lager uitkwam. Het Schiedamse SVDPW is namelijk de tegenstander in de 12e competitiewedstrijd van het huidige seizoen.

De Schiedamse Voetbalclub Door Plicht Winnen (SVDPW) is inmiddels 85 jaar oud (opgericht 17 juni 1930).

Heel lang heeft het eerste team van de vereniging in de kelder van het amateurvoetbal uitgekomen. De laatste jaren is er echter sprake van een spectaculaire opmars. In mei 2013 werd het kampioenschap in de vierde klasse gevierd. Eén jaar later in 2014 kon het kampioenschap in de derde klasse D worden begroet. In het afgelopen seizoen kwam het team uit in de tweede klasse D. Daarin was PFC uit Geervliet weliswaar een maat te groot, maar eindigde de ploeg uit Schiedam op de tweede plaats. In de nacompetitie werden als eerste de degens gekruist met Kocatepe. Met een doelsaldo van 5-2 over twee wedstrijden bezien werd deze horde genomen. In de beslissende nacompetitieronde moest Foreholte uit Voorburg er aan geloven (3-2 totaalscore) en was promotie naar de eerste klasse een feit geworden.

Dit Seizoen
Net als alle andere ploegen is SVDPW het officiële seizoen gestart met bekerwedstrijden. In de poulefase viel daarin gelijk het doek. Hoewel bij het in de zaterdag hoofdklasse uitkomende Zwaluwen knap met 1-1 werd gelijkgespeeld, gingen de twee volgende poulewedstrijden verloren. Zowel Smitshoek (1-4) als Westlandia (0-2) bleken te sterk.
In de competitie gaat het voor het Schiedamse team beter. Na tien wedstrijden is er drie maal gewonnen en drie keer gelijkgespeeld. De zo behaalde 12 punten zijn goed voor een negende plaats in de stand. Het merendeel van de punten werd daarbij in de thuiswedstrijden behaald. Winst op DRL (2-1), GDA (2-0) en gelijke spelen tegen PFC (0-0) en Poortugaal (2-2) zorgt voor 8 van de behaalde 12 punten. De laatste thuiswedstrijd tegen TAC´90 leverde het eerste thuisverlies op (2-5).

Selectie:
Voor het vijfde seizoen staat trainer Toon Wolters voor de spelersgroep. Waar hij in zijn eerste seizoen de behaalde periodetitel niet kon verzilveren, waren zijn drie volgende seizoenen dus zeer succesvol. Sandin Avdic in zijn 2e seizoen voor deze vereniging is momenteel clubtopscorer met 4 competitietreffers. Net als hij kwam in juni 2014 van SVV over Ismael Adsalmis, die goed is voor 3 doelpunten evenveel als Stephan van October (ex PPSC).

Historie:
Daar kunnen wij heel kort over zijn. Zover bekend hebben beide teams elkaar in KNVB verband deze eeuw nimmer getroffen.

Waar te zien:
IFC zal na de overwinning op DRL het winnende pad ongetwijfeld willen voortzetten. Een overwinning is nodig om in ieder geval de tweede plaats in de competitiestand te behouden. Ook SVDPW zal zijn huidige positie boven de aan het eind van het seizoen fatale streep willen behouden. De steun van supporters is daarom altijd welkom. Kom uw favorieten aanmoedigen.
De wedstrijd op Sportpark Harga aan de Olympiaweg 60 te 3118 JD Schiedam onder leiding van scheidrechter R.G.C.M. Schul begint om 14.00 uur.

Tot Ziens!