IFC treft onbekende rijzende ster vv Gestel

tekst: Cees van Heeren

gestel-logoNa de verrassende bekeruitschakeling van afgelopen zondag, kan IFC zich nu geheel richten op de competitie in de hoofdklasse. In de tiende wedstrijd dient er in Eindhoven aangetreden te worden bij het volstrekt onbekende en sinds zijn oprichting als een rijzende ster omhooggeschoten vv Gestel.De tegenstander Gestel:
Door een fusie in juli 2005 tussen Veloc en Gestelse Boys is de VV Gestel ontstaan. De vereniging kent momenteel 6 seniorenteams en in alle hogere jeugdcategorieën één team.
Na afloop van het seizoen 2007-2008 kon het eerste elftal zijn eerste kampioenschap vieren in de vierde klasse. Een drietal jaren later volgde het kampioenschap in de derde klasse. Weer drie jaar later in 2014 was er het kampioenschap in de tweede klasse en het jaar daarop volgde direct promotie via de nacompetitie naar de hoofdklasse.

Vorig seizoen:

Na de promotie naar de hoofdklasse eindigde Gestel vorig seizoen gelijk keurig in de middenmoot met een achtste plaats door het behalen van 35 punten in 26 wedstrijden en een doelsaldo van 42 voor en 49 tegen.

Dit seizoen
Na de voorbereiding met o.a. een 1-5 overwinning op RKTVV staan de Brabanders na negen competitie wedstrijden wederom exact in het midden van de ranglijst, achtste. In de negen gespeelde wedstrijden werd 4 maal gewonnen en 5 keer verloren. Heel opvallend daarbij is, dat ze thuis alle vier de wedstrijden hebben gewonnen.  Deso (1-0), RKAVV (5-2), Dosko (1-0) en Nuenen (3-0) werden aan de zegekar gebonden.

Selectie:
De hoofdtrainer is Tonnie van de Wetering, voorheen werkzaam bij het begin 2013 failliet gegane Dijkse Boys.
De in zijn derde seizoen voor de club actief zijnde aanvaller Carsley Mathilda (ex. Brabantia en De Valk) is dit seizoen teamtopscorer drie treffers en een viertal spelers waaronder oud FC Eindhoven speler Henny Nooyen zijn goed voor twee competitie doelpunten.

Historie:

Beide ploegen troffen elkaar nog nooit en er is dus oog geen historische balans.

Waar te zien:
IFC zal zijn goede notering als zesde op de ranglijst ten minste willen behouden via een gelijkspel of een overwinning om zo het gat met de onderste ploegen in ieder geval in tact te laten. Dat zal zeker niet makkelijk worden, want Gestel zal er ongetwijfeld alles aan doen om thuis zonder puntenverlies te blijven. Kom IFC dus steunen!
De wedstrijd op Sportpark Dommeldal Zuid aan de Locatellistraat 3 te 5654 JB te Eindhoven onder leiding van scheidrechter M.J. Nagtegaal begint om 14.30 uur.

Tot Ziens!