IFC veel te sterk voor Groot Ammers

IFC was in de tweede bekerpoulewedstrijd veel te sterk voor Groot Ammers, dat met een dikke 7-1 nederlaag terug naar de gemeente Molenlanden moest reizen.
Met drie punten voorsprong en een overweldigend doelsaldo is IFC bijna zeker van poulewinst.

Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week tegen De Alblas verdedigde nu Jeroen de Veij het doel in plaats van Karsten van de Velde en stonden Nick de Veij en Danny Slingerland weer in de basis opgesteld bij IFC, waardoor Yannick Janssen en Noah de Neijs wisselspelers waren.

Danny Slingerland trefzeker.

De gasten wisten binnen één minuut de thuisploeg bijna te verassen door op een voorsprong te komen. De afronding van Thomas van der Spek verdween echter voor hem langs de verkeerde kant van de paal. IFC wist echter voor rust orde op zaken te stellen. Eerst was het aanvoerder Danny Slingerland die met een vrije trap vanaf de zijkant van het strafschopgebied, voor de 1-0 zorgde. De 2-0 voorsprong kwam tot stand door een goede combinatie tussen Achraf el Hajouti en Nick de Veij, die de bal keurig teruglegde op de opnieuw scorende Danny Slingerland. Met een diepe bal van Perry van Eijken werd na een half uur spelen Mitchel Ott gelanceerd, die prima voor de 3-0 ruststand zorgde.

Al snel na de rust dacht spits Yoeri Rombouts ook gescoord te hebben, maar de bal stuiterde via de onderkant van de lat het veld weer in. De bal had daarbij volgens toeschouwers wel degelijk de doellijn geheel gepasseerd, maar scheids- en grensrechter hadden het niet (kunnen) gezien.
Enkele minuten later was het Mitchel Ott, die doelman Nick Schrijvers wel opnieuw voor een voldongen feit plaatste. Door een overtreding op Rombouts na een perfecte pass van Noah de Neijs tekende Danny Slingerland vanaf de penaltystip voor zijn derde doelpunt van de middag en IFC´s vijfde. Ott kon niet achterblijven en maakte vervolgens ook zijn derde doelpunt van de middag.

Hierna was het Lars Staat die de eretreffer maakte voor de ploeg van Groot Ammers 6-1. Maar het laatste wapenfeit was voor invaller Dylan de Boer, die de eindstand op 7-1 bracht.

Na afloop sprak aanvoerder Danny Slingerland ,, de vrije trap was echt bewust zo genomen en dit was wel de zwakste tegenstander tot nog waartegen wij dit seizoen gespeeld hebben.”

Scheidsrechter Ad van Drunen gaf geel aan Smit (IFC) , den Engelsman en Staat (Groot Ammers).

De spelers van IFC: Jeroen de Veij; Nick de Veij, Perry van Eijken, Tim Willemstijn (46. Yannick Jansen), Oussama el Hajouti, Tom van Oorschot, Achraf el Hajouti, Danny Slingerland (70. Damyano Smit), Michael Slingerland (46. Noah de Neijs), Yoeri Rombouts (70. Houssem Ghazouani) en Mitchel Ott (70. Dylan de Boer).

Op zaterdag 17 september speelt IFC zijn derde en laatste poulewedstrijd in een uitduel om 15.00 uur bij het al uitgeschakelde VVGZ 2.