IFC verdedigd koppositie bij Longa´30

IFC is dit seizoen uitstekend gestart in de hoofdklasse, met drie overwinningen op een rij. De enige ploeg overigens in alle vier de hoofdklassen, die dit lukte. Natuurlijk zal men dit willen doortrekken. Om dat te bewerkstelligen wacht zondag a.s. een uitwedstrijd. Voor het eerst dit seizoen dient IFC daarvoor te gaan aantreden in de provincie Gelderland. Longa´30 uit Lichtenvoorde, gemeente Oost Gelre in de Achterhoek zal de Ambachters namelijk gaan ontvangen in de eerste wedstrijd ooit tussen beide teams.

De Tegenstander Longa´30:
Op 1 april 1930 is de vereniging Lichamelijke Ontspanning Na Gedane Arbeid 1930 (Longa´30) opgericht. Eerder in het tijdvak 2011/2012 – 2013/2014 kwam het eerste elftal van de vereniging uit in de hoofdklasse. Longa´30 heeft momenteel meer dan 1100 leden, beschikt over zes velden met een kunstgras hoofdveld en heeft dit seizoen 12 seniorenteams die in KNVB verband uitkomen. De jeugdopleiding is hierbij de levensader. Zo stonden er vorig seizoen in de kampioenswedstrijd liefst acht eigen kweek spelers in de basis opgesteld.

Vorig seizoen:
In het vijfde jaar in de eerste klasse kwam in het afgelopen seizoen het feest. Dit met het behaalde kampioenschap in de eerste klasse E met 59 punten uit 26 wedstrijden en een doelsaldo van 59 voor en 30 doelpunten tegen. Hoewel er naast 19 overwinningen, twee gelijke spelen ook vijf maal verloren werd, bedroeg de voorsprong in de eindstand op de nummer twee SC Bemmel acht punten.

Dit seizoen:
Longa´30 speelde in de voorbereiding op de competitie in ieder geval vier oefenwedstrijden tegen HHC Hardenberg 2 (3-2), Varsseveld (5-1), SC Rheden (2-3) en AZSV (0-3).
Bij de competitie ouverture werd met 2-4 verloren bij Halsteren en de eerste thuiswedstrijd tegen UDI´19 werd met 0-2 verloren. In het afgelopen weekend werd echter voor meer dan 2.500 toeschouwers met 0-2 gewonnen tegen en bij het naburige RKZVC in Zieuwent. Hierdoor staat de ploeg uit Lichtenvoorde momenteel op de 10e plaats in de rangschikking met 3 punten.

Selectie:
Trainer Erik Zandstra is aan zijn derde seizoen bij de vereniging bezig dit seizoen. Hij was eerder hoofdtrainer bij DSVD, Juliana´32, SDC´12 en DTC´07.
De selectie bestaat uit zo´n 22 man. Thom Berendsen scoorde 2 doelpunten, middenvelder Rick Bosma en Tim Bader elk één keer in deze competitie.

Waar te zien:
De wedstrijd op Sportpark De Treffer aan de Raadhuisstraat 18 te 7131 CM Lichtenvoorde start zondag 22 september om 14.00 uur onder leiding van scheidrechter J. Kaper uit Vries.

Tot Ziens!