IFC verliest bij Halsteren

Tekst: Cees van Heeren

In de vierde competitiewedstrijd leed IFC zijn eerste nederlaag in de hoofdklasse van dit seizoen. Hoewel een gelijkspel zeker terecht geweest zou zijn en IFC na afloop de complimenten kreeg voor het veldspel, bleven de punten door een 2-0 eindstand bij Halsteren achter.

Trainer Breetveld van IFC kon in deze wedstrijd naast de al langer geblesseerde Billy Nzojyibwami (wacht op een meniscusoperatie) en de nog niet wedstrijdfitte Noël Goossens  ook niet over de zieke Brian Leons beschikken. Wel had hij –voor het eerst dit seizoen- in zijn basisformatie een plaats ingeruimd voor Stephen Emelina op de positie van Damiano Vaudo.
Bij Halsteren had trainer Pennings ten opzichte van de nederlaag van vorige week vijf wijzigingen in zijn start elf doorgevoerd.

In de eerste helft kregen beide ploegen een goede kans om de score te openen. Voor IFC ging het schot van Jeremy Hensen voorlangs. De thuisploeg was gevaarlijk door middel van hun indraaiende corners en de heel verre uittrappen van doelman Pietersma. Hun grootste kans was na zo´n lange uittrap, maar Jagernath kreeg de bal niet langs de goed zijn doel verkleind hebbende keeper Van Trijp. Al voor de rust wisselde trainer Breetveld de al met geel bestrafte Edison Warner voor aanvaller Marwin Richard. Hierdoor werd de oudste speler op het veld Nico Ramos van rechter aanvaller de nieuwe linksback. Verder werd de wedstrijd gekenmerkt door veel strijd, maar weinig goed voetbal. Dit mede door de tactiek van Halsteren, dat verdedigend goed compact stond en in aanvallend opzicht een kick en rush stijl hanteerde.

IFC begon goed aan de tweede helft en was enkele keren dichtbij een treffer. Zo werd een scherp aangesneden voorzet van Jeremy Hensen in corner verwerkt en most de Brabantse doelman een verdekt schot van Perry van Eijken keren. Na een goede verdedigende actie van hem zelf schakelde Perry van Eijken in de 55ste minuut razendsnel om en bediende Jeremy Hensen. Helaas was diens voorzet te zacht waardoor de vrijgelopen Marwin Richard niet bereikt werd. Op driekwart van de wedstrijd scoorde de thuisploeg enigszins verassend wel door een schot uit de tweede lijn van Beerendonk de 1-0. In het daaropvolgende offensief hadden zowel Perry van Eijken als Ozan Cimen voor de Ambachters het geluk niet aan hun zijde. Enkele minuten voor tijd besliste Halsteren met een counter afgerond door Constansia, die keeper Lorenzo van Trijp (in zijn 25e officiële wedstrijd voor de Ambachters) kansloos liet de wedstrijd 2-0.
Voor de vijfde achtereenvolgende keer, pakte Halsteren zodoende in dit onderlinge duel op zijn eigen veld de volle punten.

Trainer Breetveld van IFC noemde de nederlaag onnodig, maar een nederlaag hoort wel bij het voetbal. Dit zeker als jezelf de kansen niet weet te benutten.

Volgende week zondag 1 oktober 2017 speelt IFC om 14.00 uur een thuiswedstrijd tegen de huidige ongeslagen koploper Goes. Een mooie affiche derhalve.

Halsteren – IFC: 2-0 (0-0)
66. 1-0 Jeroen Beerendonk en 87. 2-0 Jonathan Constansia.
Bijz.: scheidsrechter L. Timmer uit Apeldoorn bijgestaan door dhr. A. Afalah en dhr. H.J. van Boxtel deelde in totaal 6 gele kaarten uit eerlijk verdeeld over beide ploegen.

De opstelling van IFC: Lorenzo van Trijp; Ozan Cimen, Stephen Emelina, Marco Bouwman, Edison Warner (38. Marwin Richard), Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Nico Ramos (78. Haris Hasanovic), Jeremy Hensen en Michael Potkamp (85. Achraf el Hajouti).