IFC verliest in Limburg bij Groene Ster

Tekst: Cees van Heeren

IFC leed met een duidelijke 5-1 nederlaag in Limburg in de 12e competitiewedstrijd bij Groene Ster voor het eerst dit seizoen zijn tweede opeenvolgende nederlaag. Door deze nederlaag zakt IFC op doelsaldo naar de elfde plaats.

Trainer Breetveld van IFC kon in deze wedstrijd naast de al langere tijd wegens blessures niet beschikbare Billy Nzojyibwami en Jeremy Hensen in deze wedstrijd ook niet over de voor hun werk in het buitenland verblijvende Danny Slingerland en Brian Leons beschikken. Wel keerden Nico Ramos en Marco Bouwman na blessures terug in de basis.
Thuisteam Groene Ster beschikte over een fitte selectie. Spits Franssen goed voor drie competitie doelpunten begon op de reservebank.

Het hoog geklasseerde Groene Ster speelde vanaf de aftrap op eigen veld een verdedigend concept met een vijfmans verdediging, drie middenvelders en twee aanvallers. Hierdoor was IFC vaak te vinden op de helft van de thuisclub, maar echt gevaarlijk kon het daarbij overigens niet worden. Daarbij had IFC de pech, dat centrale verdediger Stephen Emelina zich al heel snel met een hamstringblessure moest laten vervangen door Damiano Vaudo. Na ruim een kwartier spelen was er na een voorzet van Nico Ramos de eerste mogelijkheid maar met moeite werd de kopbal van Marwin Richard gekeerd door de doelman. Een vijftal minuten later was een bal van achteruit op de diepte in lopende Achraf el Hajouti niet zuiver genoeg en werd onderschept, anders had hij zo door kunnen lopen richting de goalie. Een tweetal minuten later viel de eerste treffer voor de thuisploeg. Janssen zette de aanval op en gaf een steekbal op Schirra en liep zelf door richting doelgebied en kopte vervolgens de bal uit de voorzet redelijk vrij binnen 1-0. Tegen het half uur spelen verdubbelde het thuisteam de voorsprong. Uit een voorzet vanaf rechts schoot Cox de bal halfvolley binnen voor de 2-0. Binnen vijf minuten spelen kreeg IFC weer de aansluiting. In eerste instantie werd na een corner van Perry van Eijken de bal na een kopbal van Marco Bouwman nog weggewerkt op de doellijn. De terugspringende bal kwam bij Nico Ramos terecht, die doeltreffend uithaalde voor de 2-1 ruststand.

Nico Ramos scoorde de 2-1

De toeschouwers hadden bij de start van de tweede helft de warme kantine nog maar net verruild voor een plek langs het waterkoude veld of de thuisploeg had al enkele riante kansen om de voorsprong te vergroten niet weten te benutten. Hierna hield keeper Davey van Pelt ook Cox en Schirra nog van een doelpunt af. Inmiddels moest ook Edison Warner met een enkelblessure naar de kant. Zijn vervanger was de debuterende Mohamed el Bannasri de veel scorende spits van de o19 junioren. Hij ging in de aanval spelen, waardoor Nico Ramos de back positie overnam. Enkele minuten na deze noodgedwongen tweede wissel in deze wedstrijd een pass van Zwartjes op de lopende De Wit, die de bal na een stuit hoog binnenschoot voor de 3-1. Dit was overigens het 150e tegen doelpunt van IFC in zijn hoofdklasse geschiedenis. Na bijna 70 minuten spelen kwam de bal bij een afgeslagen Ambachtse aanval aan de zijkant van het veld bij Zwartjes, die onze keeper Van Pelt ver voor zijn doel zag staan en vanaf eigen helft de bal over onze keeper heen tegen de netten schoot. Helaas een prachtgoal tegen en de wedstrijd was daarmee eigenlijk definitief beslist 4-1.
Inmiddels was IFC allang vergeten te voetballen en zocht via de lange bal Marwin Richards, die weliswaar soms het kopduel van de net zo lange Werker won, maar de thuisclub niet echt kon verontrusten. Het dichtst bij een treffer was nog de junior el Bannasri in de 90ste minuut, maar doelman Thijssen weerhield de jongeling van een huldiging. Voor IFC werden de druiven nog zuurder toen in blessuretijd Franssen koppend de eindstand op 5-1 bracht.
Door deze vierde competitie nederlaag zakt IFC naar de gedeelde negende en op doelsaldo elfde plaats op de ranglijst.

Trainer Breetveld was na afloop voor het eerst dit seizoen overigens ontevreden over de prestaties van zijn team. Het feit blijft echter, dat IFC en de verre uitwedstrijden in Limburg geen gelukkig huwelijk blijken te zijn. Immers in het vorige en huidige seizoen leverde de tot nog toe in totaal vijf gespeelde wedstrijden in die provincie slechts twee gelijke spelen op.

Aankomende zondag 3 december 2017 speelt IFC een thuiswedstrijd om 14.00 uur tegen het puntgelijke Vlissingen.

Groene Ster – IFC: 5-1 (2-1).
23. 1-0 Roy Janssen, 29. 2-0 Eloy Cox, 32. 2-1 Nico Ramos, 56. 3-1 Steff de Wit, 68. 4-1 Dylan Zwartjes en 90+2. 5-1 Wessel Franssen.

De spelers van IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Edison Warner (54. Mohamed el Bannasri), Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Marwin Richard, Stephen Emelina (7. Damiano Vaudo), Achraf el Hajouti (85. Haris Hasanovic) en Marco Bouwman.