IFC verliest laatste competitiewedstrijd 2016

tekst: Cees van Heeren

IFC trad in de laatste competitiewedstrijd van het zo succesvol verlopen 2016 aan in Veghel bij Blauw Geel´38/Jumbo. Deze ploeg stond alleen op doelsaldo vooraf op de tweede plaats in de hoofdklassestand en had tot op heden alle thuiswedstrijden gewonnen. Het lukte IFC niet om voor een surprise te zorgen. De wedstrijd werd namelijk met 4-1 verloren.

Trainer Jack van den Berg had twee wijzigingen in zijn start elf. Nico Ramos en Yoeri Rombouts begonnen op de bank. Danny Versluis en Marwin Richard keerden terug in het basiselftal.

Hoewel IFC na een busreis van 1 ¼ uur ruim één uur voor aanvang van de wedstrijd aanwezig was, waren zij bij de start van de wedstrijd niet bij de les. Met andere woorden Blauw Geel begon aanvallend. In de vierde minuut een snelle aanval opgezet via Egmond en Dobbelsteen afgerond door een schot van Mols, waarbij de bal door keeper Bas van Zee noch gepakt noch naar de zijkant werd weggewerkt. Hij viel voor de voeten van de geheel vrijstaande vd Sanden die binnen tikte: 1-0. Drie minuten later kwam IFC echter bijna al op gelijke hoogte. Op een diepe bal van Levi Spencer Salomao  werd door aanvoerder Danny Slingerland goed geanticipeerd en zijn volgende lob over de doelman heen heeft net geen succes. De ervaren doelman Zaari kreeg er nog net een vingertop tegenaan. Hierna is de thuisploeg dominant, maar weten drie goede mogelijkheden niet te verzilveren. Na een half uur spelen lijkt IFC beter in de wedstijd te komen. Na een pass van Ufuk Akkanoglu test Ozan Cimen de doelman in de korte hoek en even later een bal van Chayo Maria als voorzet bedoeld die door de doelman ternauwernood over de deklat wordt gewerkt. Aan de andere kant kwam IFC goed weg toen Ronnie Nouwen bij een aanval van Blauw Geel de bal in het eigen strafschopgebied tegen de hand krijgt, maar de scheidsrechter ziet er geen strafschop in. Vlak voor de rust nog een grote kans voor de thuisploeg maar de al 9 competitie doelpunten achter zijn naam hebbende Mols schiet de bal hoog over het doel. Met een achterstand van slechts 1-0 mag IFC de rust in.

Na de rust blijft Ronnie Nouwen met een opgelopen blessure achter in de kleedkamer en wordt vervangen door de oudste man op het wedstrijdformulier Nico Ramos. Ook nu weer is de eerste kans voor het thuisteam, maar keeper Bas van Zee is alert in de korte hoek.

IFC staat en wordt in deze tweede helft beter en er ontwikkeld zich een duel waarbij het initiatief genomen wordt richting het doel van de opponent. Op een inzet met stuit van Danny Slingerland heeft de doelman een afweer en de afvallende bal wordt door Chayo Maria hoog overgeschoten. In de 57e minuut een scrimmage voor het IFC doel, waarbij Levi Spencer Salomao op de doellijn redding brengt. In de 68e minuut valt dan de gelijkmaker. De in de voorgaande minuut ingevallen Yoeri Rombouts kopt de bal na een prima voorzet van Ozan Cimen in de kruising: 1-1. Het vijfde competitie doelpunt voor de aanvaller, die voor de Ambachters al meer dan 100 keer doel trof. Een kwartier voor tijd ontstaat er weer een ware scrimmage voor het doel van IFC en deze keer wordt de trekker wel overgehaald door Mols 2-1. Op dat moment tegen de veldverhouding in. In de slotfase gokt IFC en wordt Stephen Emelina ingebracht als extra breekijzer voorin. Ondanks, dat IFC nu met man en macht voorin speelt, weet het eigenlijk toch geen echte doelkans te creëren. Uiteraard is de balans in het team hierdoor wel zoek en daarvan profiteert de thuisclub in de blessuretijd twee maal optimaal van, door via snelle counters de 3-1 en 4-1 te scoren.

Op de helft van de competitie neemt IFC een plaats in de middenmoot in, waarbij het voorlopig wel eerder naar beneden, dan naar boven dient te kijken. Hoewel er nu een periode van relatieve rust volgt, zal bij de staf en de spelers het feit, dat in de laatste vier wedstrijden er 13 tegentreffers zijn geweest de nodige aandacht krijgen.

Op zondag 14 januari 2017 zal IFC de competitie vervolgen met een uitwedstrijd bij de nummer vijf in de stand Vlissingen.

Blauw Geel´38 – IFC: 4-1 (1-0).
4. 1-0 Emiel van der Sanden, 68. 1-1 Yoeri Rombouts, 75. 2-1 Alexander Mols, 90+1. 3-1 Danny Verbakel en 90+3. 4-1 Joey Hellstern.
Opm. Scheidsrechter N. Zeeman uit Sneek hield de kaarten op zak.

De spelers van IFC waren: Bas van Zee; Danny Versluis, Chayo Maria (85. Stephen Emelina), Ronnie Nouwen (46. Nico Ramos), Akin Arslan, Perry van Eijken, Danny Slingerland (67. Yoeri Rombouts), Ozan Cimen, Marwin Richard, Levi Spencer Salomao en Ufuk Akkanoglu.