IFC verliest laatste voorbereidingswedstrijd

tekst: Cees van Heeren

Zaterdagmiddag 26 augustus speelde IFC  de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding. Op het eigen veld werd verloren van XerxesDZB. De ploeg van trainer Joop Hiele, die net als vorig seizoen uitkomt in een zaterdag eerste klasse, won namelijk met 1-2.
Na de zes gespeelde oefenwedstrijden in de voorbereiding is de balans derhalve qua resultaten in evenwicht met drie keer een overwinning en drie keer een nederlaag.

Bij IFC ontbraken om diverse redenen in de selectie overigens Brian Leons, Reggie de Windt en Jeremy Hensen.

Het één klasse lager uitkomende XerxesDZB kende tot op heden een goede voorbereiding en deed zeker niet onder voor IFC. In tegendeel de gasten legden een goed combinatiespel op de mat. Zij kwamen in de 18e minuut op voorsprong toen de bal na een vrije trap werd binnengekopt. De 0-1 stand was tevens de ruststand.

Na de rust kende IFC aanvankelijk zijn beste fase van de wedstijd. Marco Bouwman zette de aanval op en bereikte Marwin Richard. Zijn voorzet werd helaas door Achraf el Hajouti overgeschoten. Even later belandde een goede vrije trap van Perry van Eijken op het hoofd van Richard doch de Rotterdamse keeper voorkwam een treffer. Een kleine tien minuten later viel wel de verdiende gelijkmaker. Ozan Cimen zette een aanval van achteren op en liep het hele veld over, ging en één-twee aan met Richard en pegelde de bal vervolgens tegen de onderkant van de lat. Billy Nzojyibwami was zoals een spits betaamt goed gevolgd en kopte de terugspringende bal tegen de touwen 1-1. Zijn vierde doelpunt in de oefencampagne. Enkele minuten later kwamen de gasten weer en nu definitief op voorsprong. Een afstandsschot was te moeilijk voor onze keeper en verdween via zijn handen in het doel 1-2. Ondanks wat mogelijkheden voor beide partijen in het verdere verloop werd er niet meer gescoord.

Zo eindigde de laatste oefenwedstrijd voor IFC dus in een nederlaag. Gezien de wisselende resultaten in de voorbereiding, kan niet gesproken worden van een sublieme voorbereiding. Echter het is wellicht een cliché maar: in de voorbereiding kunnen geen punten worden gepakt voor de competitie. Ieder team begint dan namelijk gewon op nul punten.

De spelers van IFC waren: keeper Davey van Pelt en de veldspelers Nico Ramos, Marco Bouwman, Damiano Vaudo, Ozan Cimen, Perry van Eijken, Ronnie Nouwen, Danny Slingerland, Haris Hasanovic, Billy Nzojyibwami en Michael Potkamp.
Ingevallen: Achraf el Hajouti, Stephen Emelina, Marwin Richard en Edison Warner.

Op zondag 3 september om 14.00 uur begint voor IFC de competitie. In het derde seizoen ooit in de hoofdklasse ontvangt het dan op het eigen veld het uit de derde divisie gedegradeerde UDI´19 uit Uden.