IFC verliest ook tweede competitiewedstrijd

Ook de tweede wedstrijd van de pas gestarte nieuwe competitie is door IFC verloren. Gemert won thuis met 5-2. De arbitrage drukte overigens nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd. Hoewel de thuisploeg zeker in de eerste helft de betere en in ieder geval de meeste kansen creëerde, had een gelijkspel toch tot de mogelijkheden behoort.

Trainer Virgil Breetveld gaf in deze openingswedstrijd het vertrouwen aan dezelfde elf spelers, die ook vorige week aan de aftrap stonden.

Net als vorig seizoen was ook deze onderlinge wedstrijd een aantrekkelijk, open duel, met veel kansen over en weer en ook weer veel doelpunten.
Nadat in de vijfde minuut van de wedstrijd Nico Ramos al een uitstekende verdedigende actie moest laten zien en nog geen vijf minuten later keeper Davey van Pelt de voor hem opduikende Van Brussel van scoren hield, kwam Gemert in de 12e minuut wel op voorsprong. Twee verdedigers van IFC raakten elkaar en de daarbij even duizelig zijnde Ozan Cimen liep uit het veld en er ontstond daardoor even ruimte en desorganisatie, waardoor Van Pol de kans kreeg om doeltreffend uit te halen. Lang kon Gemert evenwel niet genieten van het openingsdoelpunt. Twee minuten later viel de 1-1. Een vrije trap van onze aanvoerder Danny Slingerland was voor de doelman te machtig. Het eerste doelpunt in de competitie voor onze Rood Zwarten.

In de fase die volgde tot de rust kwam in eerste instantie bij een aantal situaties IFC goed weg. Zo schampte onder meer een bal de paal en werd een doelpunt vanwege buitenspel afgekeurd. Toch kwam Gemert nog voor rust op voorsprong. Het was al blessuretijd toen de spelers van Gemert schreeuwden om een handsbal in het strafschopgebied. De goed en dichtbij staande scheidsrechter gebaarde doorspelen, niets aan de hand, doch zijn 2e assistent stak zijn vlag omhoog. Op advies van deze assistent legde de scheidsrechter de bal toch op de stip. Van Pol vonniste onberispelijk 2-1. Echter opnieuw stak dezelfde assistent zijn vlag omhoog. Hoewel IFC spelers van Gemert te vroeg hadden zien inlopen, had de assistent juist gezien, dat de keeper niet op zijn lijn stond. Na overleg tussen de officials bleef het bij de treffer.

In de 50e minuut kwam Gemert op 3-1 door een kopbal van Van Pol. Een hattrick dus voor de van TOP OSS overgekomen spits. Hierna liet IFC meer zijn tanden zien en knokte terug. Eerst moest de Brabantse doelman al zijn klasse tonen op een inzet van Joey Grootenboer. Nog geen twee minuten later lag daadwerkelijk de 3-2 tegen de touwen. IFC brak op snelheid door op links waarbij Everon Pisas door Perry van Eijken de diepte in werd gezonden en Joey Grootenboer prikte binnen.
Zijn eerste officiële treffer voor de Ambachters. In de fase daarna hadden zowel Juthlen Castillo als Everon Pisas de gelijkmaker op hun schoen, maar het lukte niet. Inmiddels was Danny Slingerland licht geblesseerd naar de kant gegaan en droeg Perry van Eijken de aanvoerdersband. Bij een duel van niets kende de arbiter een vrije trap toe aan de thuisploeg, en de aanvoerder reageerde daarop heel kort, zonder dat hij overigens iets onoorbaars riep. De arbiter was er gelijk als de kippen bij om hem van het veld te sturen met zijn tweede gele kaart. Hij was namelijk voor rust al bestraft voor het leveren van commentaar.
Hoewel IFC het daarna nog wel probeerde en Achraf el Hajouti inbracht, die daardoor zijn 50ste officiële KNVB wedstrijd speelde voor IFC ontstond er natuurlijk ook ruimte voor de thuisploeg.
In de laatste tien minuten van de wedstrijd profiteerde Gemert daarvan door twee keer te scoren en daarmee dus ruim te winnen.

Door deze nederlaag is IFC momenteel op doelsaldo laatste in de stand. Volgende week zondag 16 september speelt IFC om 14.00 uur thuis tegen koploper Baronie uit Breda. Geen gemakkelijke opgave uiteraard, maar daardoor wel een mooie uitdaging en gelegenheid om van de nul af te komen.

Gemert – IFC: 5-2 (2-1).
11. 1-0 Thijs van Pol, 15. 1-1 Danny Slingerland, 45+2. 2-1 Thijs van Pol, 50. 3-1 Thijs van Pol, 59. 3-2 Joey Grootenboer, 81. 4-2 Willen den Dekker en 87. 5-2 Ralf Kemper.
Opm. scheidsrechter R. van der Werff bijgestaan door Dhr. M. Landman en Dhr. I. Larijn gaf zoals vermeld 2 gele kaarten aan Perry van Eijken (IFC).
Spelers IFC: Davey van Pelt; Ozan Cimen, Michael Potkamp, Stephen Emelina, Nico Ramos (86. Mohamed el Bannasri), Marcello Gomes de Veiga, Perry van Eijken, Danny Slingerland (67. Noël Goossens), Everon Pisas, Joey Grootenboer (74. Achraf el Hajouti) en Juthlen Castillo.

Tekst: Cees van Heeren
Foto´s: Frans Brzoskowski