IFC verliest thuis ook van Vlissingen

Tekst: Cees van Heeren

Tegen het al vier wedstrijden achter elkaar verloren hebbende Vlissingen, wist IFC het thuis niet bol te werken en verloren voor de derde keer achter elkaar. De gasten gingen met een 1-2 zege terug naar de provincie Zeeland. Met de tot nog toe 16 behaalde wedstrijdpunten zakt IFC naar de 12e plaats in de stand..

Trainer Breetveld van IFC kon in deze wedstrijd wegens blessures niet beschikken over de beide aanvallers Billy Nzojyibwami en Jeremy Hensen en de vorige week uitgevallen verdedigers Stephen Emelina en Edison Warner. Tevens is afgelopen week ook afscheid genomen van aanvaller Brian Leons. De selectie werd aangevuld met de beide junioren Mohamed el Bannasri en Tim Kooiman.
Ook bij Vlissingen ontbraken een drietal basisspelers, namelijk Nyemb (3 goals), De Kroo (4 doelpunten) en Gooding.

Het na vier opeenvolgende nederlagen zeker niet van zelfvertrouwen overlopende Vlissingen van trainer Karelse acteerde dan ook in een gezapige eerste helft voorzichtig en stond verdedigend compact om zelf in de omschakeling eventueel gevaarlijk te kunnen worden. Dit betekende, dat IFC weliswaar meer dan genoeg balbezit kreeg en had, maar er ook weinig in slaagde om echt doelgevaar te creëren. De gasten hadden net zoals Groene Ster vorige week succes met deze tactiek. Na ruim een kwartier spelen was het de zaalvoetballer el Hattach, die Schalkwijk wegstuurde, die alleen voor keeper Davey van Pelt koel bleef 0-1. Tien minuten voor het rustsignaal mocht IFC een kansrijke vrije trap nemen net buiten de zestienmeterzone. Aanvoerder Danny Slingerland belaste zich ermee doch doelman Van Belzen had er goed het oog in.
De circa 100 aanwezige kou kleumende toeschouwers, het merendeel plaatsgenomen hebbende op de natte stoeltjes op de overdekte tribune konden de zeer matige eerste helft dan ook snel vergeten.

Na de rust verving Noel Goossens in de spits Marwin Richard, maar de eerste gevaarlijke situatie kwam van de gasten, doch Ozan Cimen greep tijdig in. Vrij snel viel de gelijkmaker. Na goed werk van Goossens verdween de bal na een kopbal van Michael Potkamp via Manuhuwa in het doel 1-1. De scheidsrechter noteerde dit als een eigen doelpunt op het wedstijdformulier. Enkele minuten later verdween een afstandsschot van Perry van Eijken over het Zeeuwse doel. Weer een omschakelingsmoment werd IFC fataal. De `Man van de wedstrijd` Schalkwijk won een duel van Marco Bouwman (die op de grond bleef liggen), liep door en kapt een andere verdediger uit en legt de bal vervolgens panklaar breed op de vrij gelopen Bouzambou voor de 1-2.
Uiteraard zette IFC aan voor een slotoffensief en had daarbij bijna succes. Keeper Van Belzen voorkwam namelijk een tweede eigen doelpunt. In de absolute slotseconde van de wedstrijd had de ingevallen Mohamed el Bannasri (op zaterdag 2x gescoord in de o19) alsnog voor de zeker niet onverdiende gelijkmaker kunnen zorgen maar helaas schoot hij de bal net naast het doel.

Zo verloor IFC dit seizoen al voor de derde keer een thuiswedstrijd en werden de tot nog toe behaalde 16 punten gelijkelijk verdeeld behaald in de thuis- en uitwedstrijden. Dit in tegenstelling tot het vorige seizoen toen liefst 26 van de 35 behaalde punten op het eigen kunstgrasveld werden gewonnen.
Door deze nederlaag zakt IFC zoals geschreven naar de 12e plaats op de ranglijst, daarmee dus nog slechts één plaats boven de streep van de nacompetitie. De voorsprong op de ploeg die 13e staat bedraagt overigens nog wel 5 punten.
Aankomende zondag 10 december speelt IFC wederom een verre uitwedstrijd in de provincie Limburg.  Het vijf punten meer tellende en op de zevende plaats staande SV Meerssen is dan de tegenstander.

IFC – Vlissingen: 1-2 (0-1).
18. 0-1 Steve Schalkwijk, 51. 1-1 Jarreau Manuhuwa (own goal) en 66. 1-2 Hoessein Bouzambou.
Bijz.: Scheidsrechter M.A. te Hennepe uit Alphen aan den Rijn bijgestaan door dhr. S.Y. Weeda en dhr. M.A.J. Peeters gaf gele kaarten aan Vaudo van IFC en Braafhart van Vlissingen.

De spelers van IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Damiano Vaudo (72. Haris Hasanovic), Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Danny Slingerland (83. Mohamed el Bannasri), Michael Potkamp, Ozan Cimen, Marwin Richard (46. Noel Goossens), Achraf el Hajouti en Marco Bouwman.