IFC verliest thuis van koploper Gemert

Tekst: Cees van Heeren
Foto´s: Silke en Wanda van den Boogaard

In de hoofdklasse B verloor IFC in de negende competitieronde de thuiswedstrijd tegen koploper Gemert met 2-4 en haakte daarmee als zevende in de stand in ieder geval voorlopig af in de strijd om de bovenste plaatsen.

Trainer Virgil Breetveld kon wegens een spierblessure niet beschikken over Nico Ramos. Voor hem keerde Achraf el Hajouti terug in de basisformatie.
De trainer van de koploper Gemert kon voor de derde keer achter elkaar dezelfde elf spelers aan de aftrap laten staan.
De beleidsbepalers/scouts van IFC lijken een goed oog te hebben voor spelers, die op een lager niveau uitkomen. Immers de vijf spelers die in deze wedstrijd startten en voor het eerst voor IFC spelen komen allemaal van een vereniging van een lager niveau. Het zelfde kan zeker gezegd worden van hun collega´s van Gemert. Immers de 20 jarige doelman komt van een vierde klasser en hun en tevens afdelingstopscoorder komt van een ploeg uit de derde klasse.

De nederlaag, de tweede in deze competitie, was onnodig. In de eerste helft was IFC namelijk de bovenliggende partij en ook het meest dreigende. Zo had de mee opgekomen centrale verdediger Stephen Emelina enkele mogelijkheden  en miste een kopbal van Jeremey Hensen de juiste richting. Na iets meer dan een half uur spelen bracht Michael Potkamp de Ambachters wel op voorsprong 1-0. Uit een corner van Danny Slingerland kopte Jeremey Hensen de bal terug op Potkamp die vervolgens hard uithaalde. Zijn eerste competitietreffer voor IFC. Dit was ook de ruststand.

De trainer van Gemert Dekkers had in de eerste helft al duidelijk laten blijken niet tevreden te zijn met het spel van zijn team en zal, dat in de rust ook verteld hebben. In ieder geval had hij enkele positionele wijzigingen doorgevoerd, waardoor topscorer Ruben Rodrigues in plaats vanuit de 10 positie als centrum aanvaller ging fungeren tegen het volgens hem na afloop logge centrum van IFC. Als herboren kwam de Brabantse koploper uit de kleedkamer en binnen een tijdsbestek van tien minuten kantelde de wedstrijd volledig en stond Gemert met 1-3 voor. Het eerste doelpunt viel uit een ingestudeerde corner met een overstap en Rodrigues die de bal binnenschoot 1-1. Bij de 1-2 een snelle aanval met een 3 tegen 1 overmacht voor Gemert en Lalisang bediende Rodrigues. Bijna per omgaande had IFC echter gelijk kunnen maken. Op aangeven van Edison Warner schoot Perry van Eijken helaas tegen de doelman op. Even later mocht Kemper in de zestienmeter zone zich vrij draaien en de 1-3 binnen schieten. Nog geen vijf minuten later voorkwam de jonge doelman Barten een treffer van zowel Hensen als Emelina. Na een onstopbaar ingeschoten penalty –na een handsbal- van aanvoerder Danny Slingerland maakte IFC wel de aansluittreffer.
In het laatste kwartier speelde IFC met vier aanvallers, maar kwam het niet verder dan een terecht wegens buitenspel afgekeurde treffer. Dit ondanks, dat Gemert in de 81ste minuut met 10 man verder moest na een tweede gele kaart voor verdediger Brugmans. In de blessuretijd besliste de door FC Den Bosch manager Wiljan Vloet gevolgde Ruben Rodrigues met zijn derde doelpunt van de middag (in totaal al zijn 11e competitiegoal) de wedstrijd.

Morgen dinsdagavond 31 oktober speelt IFC wederom een thuiswedstrijd. In de eerste ronde van de Voetbal Rijnmond Cup (Palace Casino Cup) ontvangt het dan om 20.00 uur het in de eerste klasse zaterdag uitkomende Nieuwenhoorn.
Op zondag 5 november 2017 volgt dan de volgende competitiewedstrijd. In Wijchen wacht het op de 14e plaats staande SC Woezik als gastheer.

IFC – Gemert: 2-4 (1-0).
31. 1-0 Michael Potkamp, 47. 1-1 Ruben Rodrigues, 50. 1-2 Ruben Rodrigues, 54. 1-3 Ralf Kemper, 73. 2-3 Danny Slingerland en 90+2. 2-4 Ruben Rodrigues.

Bijz.: scheidsrechter D.H. de Vries uit Amstelveen bijgestaan door dhr. K. el Hajjaji en dhr. K. Weever gaf in totaal vier gele kaarten, waarvan één voor IFC aan Perry van Eijken.

De opstelling van IFC: Davey van Pelt; Edison Warner, Ronnie Nouwen, Perry van Eijken (75. Marwin Richard), Danny Slingerland, Michael Potkamp (73. Brian Leons), Ozan Cimen, Stephen Emelina, Achraf el Hajouti (64. Noel Goossens), Marco Bouwman en Jeremey Hensen.