IFC verliest vriendschappelijk van Spartaan´20

tekst: Cees van Heeren

In de tweede en laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op de tweede helft van de competitie verloor zondag hoofdklasser IFC met 2-3 van het één klasse lager uitkomende Spartaan´20 uit Rotterdam.

In de eerste 20 minuten van de wedstrijden deden de gasten zeker niet onder voor de hoofdklasser, maar hun kansen werden niet benut.
IFC liet toen echter wel zien, wat een niveau hoger verwacht wordt en kwam zelf wel tot twee doelpunten. Bij de 1-0 profiteerde Jeremey Hensen optimaal van een verkeerde terugspeelbal en na breed leggen van Marwin Richard tikte aanvoerder Danny Slingerland de 2-0 binnen. Binnen vijf minuten daarna raakten de Rotterdammers de lat en uit de rebound scoorde spits Soufian Charriou de aansluittreffer. Deze 2-1 was ook de ruststand.
In de tweede helft waren de beide ploegen minimaal gelijkwaardig aan elkaar en in de laatste tien minuten van de uiteindelijk tot 80 minuten bekorte wedstrijd trok Spartaan´20 de winst naar zich toe. Yasin Soyturk maakte de gelijkmaker en Ubke Arslan de winnende treffer 2-3.
De startopstelling van IFC was: keeper Lorenzo van Trijp en de veldspelers Ozan Cimen, Rik Leijsen, Nico Ramos, Edison Warner, Ronnie Nouwen, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Jeremey Hensen, Marwin Richard en Achraf el Hajouti.
In de loop van de wedstrijd vielen in: keeper Davey van Pelt evenals Dimitri Stolk en Mo el Bannasri.
De selectiespelers Marco Bouwman, Damiano Vaudo, Stephen Emelina, Michael Potkamp, Noel Goossens en Billy Nzojyibwami kwamen niet in het veld.
Komende zondag 21 januari start de tweede helft van de competitie in de hoofdklasse. IFC ontvangt dan om 14.00 uur EHC uit Hoensbroek.