IFC VERSLAAT DHC

perry-v-eijkentekst Cees van Heeren

IFC heeft afgelopen zondag een mooie overwinning geboekt van 1-0 op DHC. Hiermee werd de sterke ploeg uit Delft, een van de drie koplopers voor speelronde vijf begon, met een eerste nederlaag in deze competitie geconfronteerd.

Zonder de nog zijn laatste wedstrijd schorsing uitzittende Stephen Emelina maar met de fit geraakte Yoeri Rombouts in de beginopstelling speelde een hard werkend IFC een goede wedstrijd.
Hoewel DHC meer balbezit in de wedstrijd had, waren de aanvallen van IFC niet van gevaar ontbloot. Zo had Marwin Richard pech, dat een kopbal van hem tegen de lat belandde.
De ruststand was 0-0.

Na de rust een zelfde spelbeeld eigenlijk. Uit een snel omschakelmoment schiet Perry van Eijken vanaf de rand zestien meter op doel en via een been van een DHC verdediger vliegt de bal in het doel 1-0 voor IFC. Het tweede competitie doelpunt van dit seizoen al voor onze middenvelder, wiens seizoenrecord op drie treffers staat uit het seizoen 2013-2014 in de 2e klasse.
Hierna een fel aandringend DHC. Waar zij in het laatste gedeelte van de wedstrijd een extra aanvaller inbrachten, kwam bij IFC als invaller Danny Versluis in actie als extra slot op de deur, in zijn 60e officiële wedstrijd voor de roodzwarten ingaande het seizoen 2014-2015. Maar de IFC verdediging onder aanvoering van een uitblinkende keeper Bas van Zee hield tot opluchting stand. Aangezien de Ambachters bij enkele counter mogelijkheden ook niet tot scoren wisten te komen eindigde de wedstrijd in een mooie 1-0 winst voor IFC. Dat hiermee zijn plaats in de middenmoot handhaafde.

Volgende week zondag 25 september 2016 speelt IFC om 14.30 uur de uitwedstrijd bij het op de vierde plaats staande Halsteren.

IFC – DHC: 1-0 (0-0)
Doelpunt: Perry van Eijken.

De spelers van IFC: Bas van Zee; Chayo Maria, Ronnie Nouwen, Akin Arslan (68. Danny Versluis), Perry van Eijken (82. Frits Paap), Yoeri Rombouts (90. Thomas Keuter), Danny Slingerland, Ozan Cimen, Marwin Richard, Levi Spencer Salomao en Ufuk Akkanoglu.