IFC verslaat Jong FC Dordrecht
met 3-0

Tekst: Cees van Heeren

In het vorige seizoen maakten hoofdklasser IFC en Jong FC Dordrecht er een spectaculaire oefenwedstrijd van, die in 5 – 4 eindigde. Zo´n spektakel stuk werd het woensdagavond 4 september niet. Wel won IFC opnieuw deze hopelijk jaarlijkse terugkerende oefenwedstrijd wel en deze keer met 3-0.

In deze op korte termijn geregelde oefenwedstrijd was het niet gelukt om een neutraal arbitraal trio te regelen vooral wegens een bijeenkomst van scheidsrechters bij buurman ASWH met Danny Makkelie. Zo hanteerde nu onder andere Wesley La Grand de scheidsrechterfluit en was John van Ooijen (verzorger bij Jong FC Dordrecht, maar ook KNVB scheidsrechter) bereid een grensrechtervlag te hanteren.
In het team van IFC trainer Jack van den Berg, begonnen aan de wedstrijd natuurlijk die zes spelers, die afgelopen zondag geen basisplaats hadden gekregen. De Jong FC Dordrecht trainer Ben Kinds had voor deze wedstrijd geen versterking van spelers uit de A-selectie tot zijn beschikking.

In het eerste half uur van de wedstrijd hadden beide ploegen wat mogelijkheden om tot scoren te komen. Na iets meer dan tien minuten spelen kopte Esey Kiflom Tsegay uit een corner van Slingerland naast het doel en een vijftal minuten later leverde een inzet van Mitchel Ott geen probleem op voor de Dordtse doelverdediger. Na bijna een halfuur spelen een goede voorzet van Nico Ramos, maar helaas verdween de bal uit de kopbal van Yoeri Rombouts net langs de verkeerde kant van de paal.
Aan de andere kant hoefde keeper Davey van Pelt bij twee dreigende situaties niet in te grijpen. Na een voorzet van één van de betere spelers aan Dordtse Creutzburg zocht El Bachir het doel te hoog en ook Palacios kon de bal later ook niet de juiste richting meegeven.
In de 30ste minuut zette aanvoerder Slingerland zelf een aanval op en speelde het speeltuig naar de rechterkant op Mitchel Ott die de bal vervolgens teruglegde op zijn aanvoerder, die met een prachtig zondagsschot op woensdagavond in de winkelhaak voor de 1-0 ruststand zorgde.

Enkele minuten in de tweede helft opnieuw een voorzet van Ott, die door de ingevallen Joey Grootenboer doeltreffend wordt afgerond 2-0.
Uiteraard laten de beloftes van de BVO uit Dordrecht zich ook niet onbetuigd en een hard schot van El Bachir kan nog net in een corner verwerkt worden door onze keeper. Enkele minuten later neemt Bouwmeester in een tijdsbestek van nog geen twee minuten onze Davey van Pelt zowel koppend als schietend onder vuur, maar onze keeper staat pal en houdt zijn doel schoon. Met nog een klein kwartier te spelen op de klok wordt Ott weggestuurd aan de linkerkant, loopt goed door en uit zijn voorzet weet Yoeri Rombouts de score te verhogen tot 3-0.
Vlak voor het einde van de wedstrijd wordt dezelfde Rombouts naar de kant gehaald en ziet tot zijn verbazing als invaller komen keeper Yordi Godijn.

Zo boekte IFC naast de competitiewinst van afgelopen zondag ook zijn derde achtereenvolgende oefenwinst van het seizoen. Op zondag 8 september speelt IFC voor de competitie een uitwedstrijd bij EHC in Hoensbroek.

IFC – Jong FC Dordrecht: 3-0 (1-0).
30. 1-0 Danny Slingerland, 47. 2-0 Joey Grootenboer en 78. 3-0 Yoeri Rombouts.

Basisteam IFC: Davey van Pelt; Nico Ramos, Esey Kiflom Tsegay, Amir Mahmoudian, Hermon Tekleab, Yoeri Rombouts, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Mitchel Ott, Achraf el Hajouti en Patrick Fonseca. Invallers: Joey Grootenboer, Elson do Rosario Almeida en Yordi Godijn.

Spelers Jong FC Dordrecht: Tysere van der Jagt; Jurrian Hobbel, Gino Creutzburg, Brandan Vrede, Gaultier Overman, Willem Beuk, Esai Palacios, Djanniny Mendes da Silva, Tayren Bouwmeester, Abdelghani el Bachir, Ricardo, Daan van der Harst, Guus Tieleman, Anass Lareej, Steven Vasile Chitescu, Demba van Leeuwen en Jordi Geijssen.