IFC verslaat ook de nummer 2 in de competitie – Groote Lindt

IFC opnieuw een 4-0 overwinning tegen Groote Lindt

Net als in de eerste onderlinge wedstrijd begin oktober 2022 won IFC nu ook de uitwedstrijd met 4-0 tegen Groote Lindt. In tegenstelling tot toen had nu Groote Lindt echter bijna een uur lang uitzicht op een beter resultaat. IFC blijft de trotse koploper met nu liefst 12 punten voorsprong op het op de tweede plaats staan blijvende Groote Lindt.

Trainer Timmers van IFC kon over een geheel fitte selectie beschikken. Bij het thuisteam van trainer Neeskens van Groote Lindt ontbraken wegens blessures Max Klop en Danny Bos.

Groote Lindt begon aanvallend aan de wedstrijd en na ruim zes minuten spelen kreeg Wesley de Hoog een reuze kans maar doelman Jeroen de Veij redde knap. Uit de hierop direct volgende scrimmage in het doelgebied voorkwam dezelfde keeper en de lat de openingstreffer van Groote Lindt. Een vijftal minuten later had IFC zijn eerste kans. Na een diepe bal van Perry van Eijken en een voorzet van Nick de Veij was de balcontrole van Michael Slingerland net niet voldoende om doeltreffend te kunnen afronden. In de 20ste minuut was het Hicham Bachau die zijn fraaie traptechniek etaleerde. Slechts de lat voorkwam een treffer voor De Lindt uit de vrije trap vanaf zo´n 25 meter van het doel. Dit was nadat een handsbal door Tim Willemstijn ten koste van een gele kaart een gevaarlijke aanval van de Zwijndrechtse ploeg onschadelijk had gemaakt. Na een half uur spelen was het echter IFC dat op een voorsprong kwam. Bij een snelle aanval was het Wouter Jansen, die de bal onbedoeld in de voeten van Mitchel Ott speelde, die vervolgens doelman Klootwijk kansloos liet 0-1. Bachau was vervolgens met een nieuwe vrije trap, die rakelings het doel miste weer dicht bij een treffer. Enkele minuten voor het rustsignaal had doellijn technologie uitkomst moeten bieden op de vraag of doelman Klootwijk de kopbal van Tim Willemstijn van IFC uit een corner nog op of net geheel over de doellijn stopte. De scheidsrechter kon dit vanuit zijn positie niet zien en de grensrechter van Groote Lindt vlagde uiteraard niet voor een doelpunt. Zodoende gingen beide ploegen met een 0-1 stand de rust in.

Na 10 minuten spelen in de tweede helft verdubbelde IFC de score. Uit een corner van Danny Slingerland kopte Tom van Oorschot raak. Nog geen tien minuten later was er een prima aanval van IFC opgezet door Oussama el Hajouti en na een voorzet van Nick de Veij was het Achraf el Hajouti die voor de 0-3 zorgde met zijn vijfde competitie doelpunt van het seizoen. Hiermee was de wedstrijd definitief in de plooi gevallen. In de absolute slotfase zorgde Yoeri Rombouts met zijn 20ste competitiegoal van dit seizoen nog voor de 0-4 eindstand.

Waar IFC onbedreigd en wellicht ongeslagen op het kampioenschap lijkt af te zullen gaan, zal Groote Lindt zich hoogstwaarschijnlijk moeten richten op het bereiken van de nacompetitie.

Op zaterdag 4 maart gaat de competitie verder. Hierbij speelt Groote Lindt een uitwedstrijd bij de nummer zes SSS, terwijl IFC thuis het op de 11e plaats staande Hekelingen ontvangt.

Opm. scheidsrechter J. Beljaars uit Zevenbergen gaf geel aan Willemstijn, Ott en Van Eijken (IFC).

Basisspelers Groote Lindt: Raymond Klootwijk; Ali Zahidi, Wouter Jansen, Koen Maes, Max Spruit, Wesley de Hoog, Sonny Schouten, Nasir el Arbaoui, Hicham Bachau, Mourad Afras en Moustakim Atlagh. Ingevallen: Lucas Vrijhof, Thom Hoogakker, Walid Abdellaoui en Bjorn Geene.

Spelers IFC: Jeroen de Veij; Oussama el Hajouti, Tim Willemstijn, Perry van Eijken (65. Yannick Jansen), Tom van Oorschot, Nick de Veij, Achraf el Hajouti (88. Dennis de Koning), Danny Slingerland (65. Yoeri Rombouts), Michael Slingerland, Mitchel Ott (78. Siem Geluk) en Noah de Neijs (78. Jochem Touw).