IFC verslaat Rijsoord met 2-1

Door een 2-1 thuisoverwinning op Rijsoord heeft IFC niet alleen zijn al ruim vier jaar lange reeks van thuis ongeslagen competitiewedstrijden verlengd, maar ook de aansluiting met de top twee in de stand behouden.

Bij IFC ontbraken ten opzichte van de laatst gespeelde wedstrijd tegen Spirit enkele veldselectiespelers. Toch stonden er natuurlijk gewoon elf man aan de aftrap. Die volgens trainer Timmers allemaal zelf vinden, dat zij in de basis behoren te staan.
Bij Rijsoord kon door trainer Johan Versluis wegens een schorsing geen beroep gedaan worden op aanvaller Anass Rachidy.
In de eerste helft had IFC tegen het op de achtste plaats staande Rijsoord een duidelijk optisch overwicht, zonder dat dit daadwerkelijk tot veel goede kansen leidde. Niet altijd werd namelijk in de laatste fase van een aanval de juiste keuze gemaakt, waardoor enkele schoten geblokt konden worden. Aan de andere kant was het verdedigend opererende Rijsoord, met een kopbal naast het doel door Timo Versteeg uit een corner, een enkele keer gevaarlijk geweest.
Toch kwam IFC in de blessuretijd van de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Na voorbereidend werk van Achraf el Hajouti en een voorzet van Ties van Aggelen knikte Mohamed el Bannasri raak. Hiermee deelde IFC natuurlijk de tegenstander een fikse tik op de neus uit.

Justin Roover maakt z'n `debuut

Justin Roover maakt z’n `debuut

Direct na de rust kreeg IFC zelf een tik op de neus te verwerken. Bij de eerste aanval van Rijsoord kopte Floris Plomp uit een voorzet van Francesco Messina de gelijkmaker binnen 1-1.
In het vervolg van deze tweede helft was de wedstijd qua balbezit ook veel meer in evenwicht. Aan de zijde van IFC was na voorbereidend werk van captain Danny Slingerland, die de volle 90 minuten volmaakte, en Nick de Veij met een poging naast het doel van Bobby Vos gevaarlijk. Ook een kopbal van Tim Willemstijn miste net de juiste richting doel. Aan de overzijde weerhield keeper Jeroen de Veij de in de eerste in het veld gebrachte Enrique Edomaruse van een juich moment.
was het in de 74ste minuut IFC dat weer op een 2-1 voorsprong kwam. Tom van Oorschot onderschepte in de opbouw de bal, ging een één-twee aan met el Bannasri en zijn vervolgens geplaatst schot in de korte hoek was doelman Jesse Verveer te machtig. Dit was al het zesde competitie doelpunt van deze middenvelder.
Bij IFC was overigens éen van de invallers Just Roovers (zie portretfoto) een debuterende o19 speler.
In de absolute slotfase liep Rijsoord storm, forceerde enkele corners en zag een bal tegen de paal belanden. Echter IFC trok de overwinning over de streep.
Hoewel Danny Slingerland na afloop tot Man de wedstrijd werd uitgeroepen, zou eigenlijk deze onderscheiding ook naar Tom van Oorschot hadden kunnen gaan. Niet alleen voor zijn winnende doelpunt, maar ook dat hij daarmee de onderlinge strijd met zijn directe tegenstander Luivienno Statia, de intrinsiek belangrijkste speler aan de kant van Rijsoord op punten won.
Dinsdag 20 februari om 20.15 uur mag IFC alweer thuis aantreden tegen Arnemuiden in het kader van de 1/8ste finales van het bekertoernooi. Op zaterdag 24 februari volgt dan een competitie uitwedstrijd tegen EBOH.

IFC – Rijsoord: 2-1
45+2. 1-0 Mohamed el Banasri, 47. 1-1 Floris Plomp en 74. 2-1 Tom van Oorschot.
Opm. de goed leidende scheidsrechter J. Simonse uit Goes gaf in totaal 4 gele kaarten: Tim Willemstijn, Mohamed el Bannasri, Bobby Vos (IFC) en Francesco Messina (Rijsoord).
Opstelling IFC: Jeroen de Veij; Nick de Veij, Noah de Neijs, Tim Willemstijn, Oussama el Hajouti, Tom van Oorschot, Achraf el Hajouti, Danny Slingerland, Ties van Aggelen (76. Ramon van der Wal), Mohamed el Bannasri (83. Quinten Plaisier) en Bobby Vos (83. Just Roovers).
Opstelling Rijsoord: Jesse Verveer; Damian Muller, Kevin Versteeg, Timo Versteeg, Vince van Nes, Chakib Lechheb, Luivienno ‘Lulu’ Statia, Danny Haasdijk (82. Michael Harding), Francesco Messina, Casper Gerritse (29. Enrique Edomaruse) en Floris Plomp (68. Ruben Agostinho).