IFC voegt drie punten toe aan zijn totaal

Voor de derde keer dit seizoen in de hoofdklasse heeft IFC drie punten toegevoegd aan zijn totaal. Dit door een 2-1 thuisoverwinning op UDI´19/CSU uit Uden. Hierdoor staat het qua puntenaantal gelijk met deze tegenstander en met twee andere ploegen die op afstand van de huidige top zes in de stand van de hoofdklasse B staan op een gedeelde 7e plaats. Grote man bij de Ambachters was aanvoerder Danny Slingerland die beide treffers voor zijn rekening nam.

In vergelijking met de wedstrijd van vorige zondag bij Leonidas, had trainer Breetveld van IFC de veldbezetting van zijn formatie gewijzigd en speelde met een versterkt middenveld. Mede hierdoor keerden zowel Edison Warner als Marcelo Gomes da Veiga terug in het basisteam. Dit betekende dat Nico Ramos en Everon Pisas wisselmogelijkheden waren.

IFC toonde in deze wedstrijd veel meer beleving ten opzichte van vorige week, maar de gasten kwamen na iets meer dan 10 minuten spelen wel op een voorsprong door een kopbal van Oomen na een voorzet van Wassenberg. UDI´19 vergat hierna de voorsprong uit te breiden via dezelfde Oomen en aanvoerder Van Hout mede door goed keeperswerk. Na een half uur spelen kwam IFC op gelijke hoogte. Danny Slingerland vonniste vanaf de strafschopstip, nadat hij zelf in het strafschopgebied was gehaakt 1-1. Op slag van de rust had Juthlen Castillo na een steekpas IFC op voorsprong kunnen schieten doch de bal belandde in het zijnet.

Na de rust was het opnieuw Danny Slingerland (zie portretfoto), die de bal uit een vrije trap vanaf 20 meter fantastisch in de kruising van het doel krulde 2-1. Zijn 5e competitiegoal dit seizoen. Na een uur spelen moest IFC met 10 man verder na een terechte rode kaart voor Edison Warner wegens vasthouden de doorgebroken Wassenberg. De tevens toegekende penalty werd knap gekeerd door keeper Davey van Pelt. In het laatste deel van de wedstrijd moest ook UDI´19 met tien man verder na een tweede gele kaart voor Van Dijl. Ondanks een spannende slotfase bleven de drie punten in Ambacht.
Aanstaande zondag 4 november staat er voor IFC een uitwedstrijd op het programma bij de nummer laatste in de stand Papendorp in Utrecht. Met als aanvang 14.30 uur. Of deze wedstrijd ook daadwerkelijk gespeeld gaat worden is de vraag, omdat deze ploeg deze speeldag geen team op been kon brengen, waardoor hun wedstrijd bij De Meern geen doorgang vond.
Voor dinsdag 30 oktober om 20.00 uur staat er eerder voor IFC nog een thuiswedstrijd op het programma tegen FC Pretoria (3e klasse zondag) in het kader van de eerste ronde Palace Casino Cup.

 

 

 

 

 

 

IFC – UDI´19: 2-1 (1-1).
12. 0-1 Raoul Oomen, 30. 1-1 Danny Slingerland en 49. 2-1 Danny Slingerland.
Opm. scheidsrechter R. Wassink uit Hoofddorp bijgestaan door dhr. B. Seegers en dhr. L. Mentink voelde zich gedwongen in een zeker niet harde wedstrijd om naast de directe rode kaart in totaal 8x geel te geven aan Castillo, El Hajouti, Slingerland, Goossens (IFC), Pennings, van Dijk 2x en Van Lankveld (UDI´19).
Spelers IFC: Davey van Pelt; Edison Warner, Marcelo Gomes da Veiga, Perry van Eijken, Danny Slingerland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Achraf el Hajouti, Juthlen Castillo (88. (78. Noël Goossens), Tim Willemstijn en Joey Grootenboer (66. Nico Ramos).

Cees van Heeren


Topscorers Hoofdklasse B zondag (na wedstrijddag 9) per 29 oktober 2018:
1. Thijs van Pol Gemert: 15x (+2)
2. Jordie van der Schoot Meerssen: 12x (+1)
3. Ralf Kemper Gemert: 9x
3. Abdoe Abdenbi Vlissingen: 9x (+1)
5. Jorik Mijnhijmer Baronie: 7x
5. Chefrino Eind Groene Ster: 7x
7. Francis Kabwe Manengela Halsteren: 6x
7. Thom van de Donk Nuenen: 6x (+1)
7. Pascal van Delden Unitas: 6x (+1)
10. Danny Slingerland IFC: 5x (+1)
10. Lloyd Borgers Meerssen: 5x
10. Sam Wassenberg UDI´19: 5x
13. Patrick Krop Alphense Boys: 4x
13. Nizar Mekkaoui Baronie: 4x
13. Moustafa Mohammad Baronie: 4x (+1)
13. Jasper Lalisang Gemert: 4x (+1)
13. Sander Vereijken Gemert: 4x
13. Mick Hellemons Groene Ster: 4x
13. Cem Unal Groene Ster: 4x (+1)
13. Joey Grootenboer IFC: 4x
13. Fabian van Horssen Unitas: 4x
13. Yassin Ouja Unitas: 4x