IFC voorkomt bekerblamage

tekst: Cees van Heeren

Hoofdklasser IFC voorkwam afgelopen dinsdagavond 23 januari ternauwernood een heuse bekerblamage bij het in de zaterdag derde klasse uitkomende RCS. Na een 0-3 voorsprong bij de rust werd de laatste 16 bereikt met een 3-4 overwinning door een doelpunt in de 89e minuut.

De wedstrijd afgewerkt op een kunstgras bijveld in Oost-Souburg 118 km vanaf H.I. Ambacht met aan de zijde van IFC een viertal aanwezige toeschouwers, begon een kwartier later dan gepland, omdat niet alle spelers van IFC tijdig aanwezig konden zijn.

Ten opzichte van de competitiewedstrijd van twee dagen eerder stelde trainer Virgil Breetveld van IFC vier andere spelers op. Keeper Davey van Pelt en de veldspelers Perry van Eijken, Marwin Richard en Jeremey Hensen hadden een reserverol. Volgens afspraak keepte de een RCS verleden hebbende Lorenzo van Trijp en ook Billy Nzojyiwami, Michael Potkamp en Noël Goossens hadden een basisplaats toebedeeld gekregen.
Bij de thuisploeg ontbrak wegens een schorsing de ervaren Bjorn Langeveld.

De eerste kans was weliswaar voor de thuisploeg, maar binnen tien minuten spelen had IFC al een gat geslagen van twee door doelpunten van Noël Goossens en Danny Slingerland. Nadat Niemantsverdriet een goede mogelijkheid onbenut had gelaten voor RCS was het na een half uur spelen Michael Potkamp die de Ambachters op rozen leek te hebben geschoten met de comfortabele 0-3 ruststand.

De tweede helft was van de zijde van IFC echter ronduit teleurstellend op zijn zachtst gezegd. Overmoed of gemakzucht? In ieder geval beruste de derde klasse thuisploeg niet in een gezapige uit te spelen tweede helft en zocht de aanval. Al na vijf minuten spelen voorkwam keeper Lorenzo van Trijp een treffer van de thuisploeg. Een vijftal minuten later was Nijland echter wel succesvol 1-3. Tien minuten later kreeg Niemantsverdriet een vrije doorgang en zorgde voor de aansluittreffer 2-3. IFC was het eigenlijk helemaal kwijt en met nog ruim een kwartier te spelen was de gelijkmaker van opnieuw Nijland eigenlijk niet onlogisch. Een vijftal minuten daarna mocht IFC zijn handen dichtknijpen toen een verre boogbal van El Bekkaoui tegen de lat plofte. In de laatste tien minuten van de wedstrijd rechte IFC eindelijk zijn rug weer en kwam het terug in de wedstrijd. In de 89e minuut was het de in de loop van de tweede helft ingebrachte Marwin Richard, die de overwinning alsnog bij IFC bracht en daarmee een bekerblamage voorkwam.

RCS kan met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten en zich gaan richten op een topplaats in de competitie. Bij IFC aan de kant zou gezien de laatste twee wedstrijden het besef moeten doordringen, dat slechts één goede helft voetballen onvoldoende is.

Op zondag 28 januari mag IFC voor de competitie weer naar de provincie Zeeland afreizen om daar tegen GOES uit te komen.

In de beker plaatste IFC zich dus voor de achtste finales, waarvoor binnenkort geloot zal gaan worden.
De mogelijke tegenstanders zijn: Vlissingen, GOES en Halsteren (hoofdklasse), Heerjansdam, WNC en Sliedrecht (1e klasse), Marvilde Veldhoven, Cluzona Wouw, Madese Boys, Heeze en Uno Animo Loon op Zand (2e klasse), De Alblas, Bladella en SV SSS Udenhout en tot slot Kozakken Boys 2.

Bijz. Scheidsrechter H.E. de Jong bijgestaan door Dhr. G.J. van den Broek en Dhr. A.J. Langedijk gaf in de eerste helft drie terechte gele kaarten aan spelers van RCS.

Spelers IFC: Lorenzo van Trijp; Nico Ramos, Damiano Vaudo, Ronnie Nouwen, Billy Nzojyibwami, Danny Slingeland, Michael Potkamp, Ozan Cimen, Edison Warner, Noël Goossens (65. Marwin Richard) en Achraf el Hajouti (85. Jeremey Hensen).