IFC VR1 kampioen promotie naar tweede klasse (update)

Tekst: Ruud vd Wel

Vier jaar geleden werd het beleidsplan van IFC Girls Academy gepresenteerd waarin stond dat het eerste vrouwenteam van IFC binnen vier jaar moest opstomen naar de 2e klasse. En met het behalen van het kampioenschap is dit doel gerealiseerd. Tijdens de warming-up van de wedstrijd tegen Heinenoord zag je bij de IFC-meiden allemaal strakke koppies en dat was voor trainer Wil Brinkhuis een teken dat het met de concentratie wel goed zat voor deze kampioenswedstrijd. En dat bleek ook wel, want het was in de eerste aanval van de wedstrijd gelijk raak. Na precies 22 seconden speeltijd was het Milou van der Wel die de bal aan de rechterkant aangespeeld kreeg. De balcontrole was goed en wat volgde was een ziedend schot, die de keepster van Heinenoord alleen maar heeft gehoord. Een enorme ontlading bij de IFC-brigade. Even later was de ban helemaal gebroken na wederom een doelpunt van Milou van der Wel. Wie dacht dat IFC al met de gedachten bij de champagne was had het mis, want er werd voor rust nog driftig gescoord. Allereerst was het Charissa Jongeneel, vervolgens spits Svenja van Nes en met een fraaie kopbal Charissa Jongeneel, waarmee de ruststand op 5-0 werd gezet.

Na de rust leek het steeds meer op zomeravondvoetbal. Er werd veel gewisseld en dat ging ten koste van het combinatiespel. Heel mooi was de rentree van Daniëlle Zwang, na een operatie aan haar kruisband. In de voorbereiding op de competitie raakte zij geblesseerd en nu kon zij nog een deel meespelen. Iedere bal werd in haar richting geschoten, want iedereen wilde een doelpunt van haar zien hetgeen de kers op de taart zou zijn. Dit mocht echter niet lukken.

Na het fluitsignaal van scheidsrechter Wesley laGrand was het feest op het veld. De champagne vloeide rijkelijk. Na de eerste feestvreugde volgde het officiële deel: een oorkonde en medaille van een KNVB-gedelegeerde, bloemen en een beker van IFC.  Ook sponsor Peter van Nes van Iroko had voor iedere speelster nog een cadeautje. Wat volgde was feesten, feesten en nog eens feesten.

Er zijn 2 foto albums: