IFC Vrouwen 1 legt koploper Heinenoord over de knie

Wie vooraf op de ranglijst had bekeken, zou hebben gezien dat de tegenstander van IFC Vrouwen 1 nog geen enkel puntje had gemorst deze competitie. In tegenstelling tot de IFC-dames. Zij verloren de uitwedstrijd tegen FC Dauwendaele. Al vroeg op zaterdagmorgen richting Heinenoord. Ondanks het vroege tijdstip, 09.30 uur, was er toch al sprake van een flink schijnend zonnetje. Vrijwel direct na het eerste fluitsignaal van de zeer zwak leidende scheidsrechter was het de thuisclub die keepster Femke Groeneveld volledig verraste. Nog geen twee minuten later werd deze fout door de Ambachtse dames hersteld.

Op links ging Milou van der Wel goed door en gaf een strakke voorzet. Gelegenheidsspits Nanina Matze plantte haar voet goed tegen de bal en dat betekende de gelijkmaker. Door een miscommunicatie in de Ambachtse verdediging kon Heinenoord wederom de leiding nemen. Maar ook dit foutje werd gladgestreken. Het was Sandra Weeland die met een prachtige pass Svenja van Nes aan de linkerkant wegstuurde. Ver buiten het strafschopgebied zag Svenja van Nes dat de keepster uitgekomen was en met haar linkerbeen schoot zij de bal prachtig in het doel. In het verloop van de eerste helft golfde het spel op en neer. Tien minuten voor het rustsignaal was het Svenja van Nes die de bal breed legde op de goed mee opgekomen Sandra Weeland. Vanaf 25 meter schoot zij de bal achter de verbijsterende Heinenoordse goalie. Vlak voor rust verzuimde de scheidsrechter de bal op de stip te leggen. Waar iedereen op het complex de overtreding zag, deed de man in het geel alsof zijn neus bloedde.

Direct na de rust was het Heinenoord dat onoplettendheid afstrafte. Een vrije trap werd in eerste instantie gekeerd door de Ambachtse goalie, maar in de rebound was de thuisclub attenter. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te gaan. In de slotminuten was de thuisclub dicht bij een doelpunt, maar Femke Groeneweg wist prima te redden en even later was het Amber Sijssens die redding bracht voor IFC. In eerste instantie werd de thuisclub wederom geholpen door de scheidsrechter, want ook nu was hij de enige die een overtreding in het strafschopgebied niet gezien had. Toch trok IFC de wedstrijd over de streep. Een prachtig één-tweetje tussen Nanina Matze en Jessica Idzenga werd door laatstgenoemde keurig in het doel geschoven. En dat betekende in blessuretijd drie punten in the pocket.

Tekst: Ruud vd Wel