IFC Vrouwen 1 nadert koploper tot één punt

Voor de vrouwen van IFC 1 stond dit weekend een relatief gemakkelijke wedstrijd op het programma. Maar juist dit soort wedstrijden zorgen vooraf voor onderschatting. En als trainer Wil Brinkhuis dan ook nog geconfronteerd wordt met vijf afwezigen bij de aftrap van het duel, dan bestaat het gevaar voor puntverlies. IFC moest het doen zonder de afwezigen Charissa Jongeneel, Milou van der Wel, Michelle Mahu, Mandy van de Hoek en Amber Sijsens. Deze laatste kon nog wel aansluiten en zou later in de wedstrijd nog invallen. Vooraf dus enig gesleutel in de opstelling voor de technische staf van het team. Verdedigster Michelle Weeland schoof door naar de rechterspits positie en ook Sanne de Viet stond voorin. Met goed positiespel en gedisciplineerd overtikken werd tegenstander DVV’09 op sommige momenten van het kastje naar de muur getikt. IFC legde een goede eerste helft op de mat. Het waren achtereenvolgens Michelle Weeland, Sanne de Viet, Svenja van Nes en Anneli Hoekstra die de ruststand op 4-0 brachten.

Bij het begin van de tweede helft was het IFC dat weer in dezelfde valkuil viel als enkele wedstrijden hiervoor. Er werd niet geconcentreerd genoeg gestart. Het was DVV’09 dat vrijwel direct na de spelhervatting via een counter de eerste van de middag scoorde. Daarna was het toch weer IFC dat zich herpakte. In een tijdsbestek van 3 minuten werd de score verder uitgebouwd. Allereerst was het Britt Wijnmaalen die een afgeslagen bal vol op haar wreef nam. Zij zag de strak ingeschoten bal in de rechterhoek verdwijnen. Even later was er een lange bal van de Ambachtse verdediging, die keurig werd doorgetikt door Sanne de Viet. De alerte Michelle Weeland was er als de kippen bij om de bal in het doel te tikken en daarmee haar tweede treffer scoorde. Na ruim een uur spelen was het wederom laatste vrouw Britt Wijnmaalen die met een bekeken schot de goalie van de gasten verraste. Waar IFC-trainer Wil Brinkhuis hoopte dat het team voor de volle 100 % zou doorgaan om aan het doelsaldo te werken, zag hij jammergenoeg de verslapping naar 80 %. Mede hierdoor kon DVV’09 in de slotminuten nog twee keer scoren.

Iedereen dacht na afloop dat de achterstand op koploper FC Dauwendaele gewoon op drie punten zou blijven, want de Zeeuwse vrouwen moesten spelen tegen het redelijk laag geklasseerde De Jonge Spartaan, waar IFC vorige maand nog met 10-0 van won. Maar wat schetste ieders verbazing. De koploper wist niet verder te komen dan een schamele 0-0. Duur puntverlies dus voor FC Dauwendaele, dat IFC nu ziet naderen tot één punt achterstand.