IFC Vrouwen 1 pakt drie punten tegen Papendrecht

Binnen een tijdsbestek van enkele weken stond voor de vrouwen van IFC een treffen met Papendrecht op het programma. Het vorige duel werd op Papendrechts grondgebied in de slotseconde beslist. Daarmee verzekerde IFC zich toen voor een plekje in de volgende ronde van de beker. Ditmaal dus de wedstrijd in de competitie, waar IFC bovenin meedraait en Papendrecht vecht voor de broodnodige punten. Al jaren is Papendrecht een soort angst-gegner en wordt er niet goed gespeeld. Ook dit weekend weer. Gelukkig werden wel de drie punten mee naar Hendrik-Ido-Ambacht genomen, door wederom een doelpunt in de slotminuut.
Al in de tweede minuut van de wedstrijd was er een goede kans voor linkerspits Amber Sijssens van IFC, maar uit de hieruit voortvloeiende counter was het raak voor de thuisclub. Een vroege domper voor de IFC-vrouwen. Het duurde een minuut of vijf voordat de gelijkmaker werd gescoord. Uit een afgeslagen corner van Sandra Weeland schoot Svenja van Nes vanaf 25 meter raak.
Na een half uur spelen kreeg IFC loon naar werken. Het was wederom Svenja van Nes die met een afstandsschot de Papendrechtse goalie verraste. Voor rust had deze voorsprong verder uitgebouwd kunnen en moeten worden, maar de lat en paal waren drie maal een sta-in-de-weg.

Na de theepauze werd direct druk gezet door de vrouwen van IFC. En dat resulteerde al vrij snel in een treffer. Het tweede schot van invalster Charissa Jongeneel trof het net achter de keepster van Papendrecht.
Waar IFC verzuimde de wedstrijd in het slot te gooien, was het Papendrecht dat de spanning terugbracht. Een schot werd in eerste instantie nog gepareerd door keepster Femke Groeneweg, maar de rebound was voor de snelle rechtsbuiten van de thuisclub.
Lang kon Papendrecht niet van deze aansluitingstreffer genieten. Een vrije trap vanaf 20 meter van het doel werd in één keer door Charissa Jongeneel in vijandelijk doel geschoten. Als een duveltje-uit-een-doosje was het wederom de Papendrechtse rechtsbuiten die genadeloos toesloeg. Dit betekende de 3-4. Geheel tegen de verhouding in wist Papendrecht ook de gelijkmaker nog te scoren. Een schot van ruime afstand zeilde over keepster Groenweg heen het doel in.
Gelukkig bestaat er nog iets als gerechtigheid. In de slotminuut was het wederom Charissa Jongeneel die alle venijn in haar schot legde. En dat betekende dat de drie punten veiliggesteld waren.